|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
O2 2.0DiD Czujnik ciśnienia doładowania - p0238 |
Autor |
Wiadomość |
maariaan
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II 2007 2.0 DiD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-05-2017, 20:14 O2 2.0DiD Czujnik ciśnienia doładowania - p0238
|
|
|
Cześć,
Autko weszło mi w tryb awaryjny, komputer pokazał problem P0238 (jeśli dobrze pamiętam)
problem z czujnikiem cisnienia doładowania.
Po wyłączeniu kontrolki check - auto nadal nie przyśpieszało ... a po krótkiej trasce, przy kolejnym odpaleniu check nadal się pali...
Pytanie czy czujnik jest walnięty i czy wystarczy jego wymiana czy też może to być oznaka czegoś poważniejszego?
Wymienić czujnik i zobaczyć co się stanie? Jak uważacie?
Z góry dzięki za informacje i pozdrawiam,
[ Dodano: 26-05-2017, 11:45 ]
maariaan napisał/a: | Cześć,
Autko weszło mi w tryb awaryjny, komputer pokazał problem P0238 (jeśli dobrze pamiętam)
problem z czujnikiem cisnienia doładowania.
Po wyłączeniu kontrolki check - auto nadal nie przyśpieszało ... a po krótkiej trasce, przy kolejnym odpaleniu check nadal się pali...
Pytanie czy czujnik jest walnięty i czy wystarczy jego wymiana czy też może to być oznaka czegoś poważniejszego?
Wymienić czujnik i zobaczyć co się stanie? Jak uważacie?
Z góry dzięki za informacje i pozdrawiam, |
Odpowiem sobie sam
do kupienia z Bosha są dwa modele czujników,
281002976
281002401
mają takie same zastosowanie jeśli chodzi o 2.0 140KM. BSY.
Przy wymianie łatwo jest wyrwać gwint z podstawy czujnika, mi się to udało bo śruba była konkretnie zapieczona, z pomocą przychodzi wkładka gwintowana, taka mosiężna rozporowa.
Po wymianie czujnika pacjent poczuł się o niebo lepiej... jeździ jak dawniej |
|
|
|
 |
|
|