|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS ALL] Kontrolka kierunkowskazu i SRS - nie świecą się |
Autor |
Wiadomość |
dark57
Forumowicz
Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-06-2011, 17:46 [MSS ALL] Kontrolka kierunkowskazu i SRS - nie świecą się
|
|
|
Witam
Od kilku dni jestem posiadaczem space stara 2003r 1,9DID. Wybrałem to auto po dłuższych poszukiwaniach (wcześniej również czytałem to forum). Przed zakupem auto było sprawdzane przez dwóch różnych fachowców, sam też co nieco wiem o samochodach: auto raczej bezwypadkowe, przebieg (blisko 200 000 km) wydaje się wiarygodny.
Ale jak to z autem używanym; z drugiej ręki (sprowadzane z Belgi) jest kilka drobnych (mam nadzieję) rzeczy do zrobienia-naprawy a mianowicie:
nie świeci mi się kontrolka prawych kierunkowskazów (same kierunkowskazy działają), zdejmowałem panel wskaźników i żaróweczka jest dobra
również nie świeci mi się kontrolka SRS, sprawdzałem żaróweczkę ale jej tam nie było po założeniu to samo
Z góry dzięki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 06-06-2011, 09:28
|
|
|
Co do SRS to myślę że najlepiej sprawdzić na kompie czy sterownik w ogóle działa. Nie chcę straszyć niepotrzebnie ale zazwyczaj kombinacje z kontrolką mają ukryć to że samochód jest powypadkowy i poduchy były odpalone. Zapięcie się w kompa da odpowiedź.
Sprawdzałeś czy kostki do licznika są dobrze podłączone i czy wszystkie kabelki są podpięte oraz czy ścieżki w liczniku z kostek do kontrolek nie są przerwane? |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
dark57
Forumowicz
Auto: space star 2003r, 1.9 DiD /102
|
Wysłany: 26-11-2011, 10:10
|
|
|
Problem rozwiązany ; tj: kupiłem drugi używany licznik-zegary na allegro i wszystko jest OK, trzeba było tylko skasować błąd SRS. Dodam jeszcze że w starym liczniku nie można było skasować cyfrowego licznika kilometrów tj . przez wciskanie tego czarnego cienkiego przycisku. |
|
|
|
 |
|
|