Przesunięty przez: Owczar 20-03-2010, 11:45 |
[EAx 97-04] EA5W Środa Wielkopolska |
Autor |
Wiadomość |
wasiu89
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 (LPG) 1998r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-03-2010, 23:41 [EAx 97-04] EA5W Środa Wielkopolska
|
|
|
chciałbym kupić takiego Galanta w gazie :
http://allegro.pl/item964...stan_178km.html
Rok produkcji 1997
Przebieg (km): 245
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 178
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Czarny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji, Poduszka powietrzna, Szyberdach, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce
Mam do sprzedania super autko, Mitsubishi Galant z ekstra silnikiem 2,5 v6 z zainstalowaną sekwencyjną instalacją gazową. Sprzedaję bo natrafiła się okazja i kupiłem Vectrę 2,8 Biturbo... nie wiem czy nie będę kiedyś żałował tej decyzji, ale stało się... chcę rozstać się z moim autkiem bo w tej chwili stoi nieużywane.W ostatnich czasach parę rzeczy zostało wymienionych bo nie miałem zamiaru sprzedawać tego auta...m.in wymieniłem praktycznie całkowicie zawieszenie, opony są prawie nowe, kompletne hamulce przód/tył i jeszcze parę innych rzeczy. Do wymiany pozostał praktycznie tylko czujnik ABS-u, nie robiłem tego bo wg mnie nie wpływa to w znacznym stopniu na komfort czy bezpieczeństwo jazdy...Autko polecam wszystkim, bardzo dynamiczne a przy tym oszczędne, wygodne w środku, spory bagażnik, 5 drzwi...Wyposażony jak na czasy w których został wyprodukowany, we wszystko oprócz skóry.......
...aha i wlot powietrza widoczny na masce to nie bamberska atrapa wykonana z kartonu i kleju z kasztanów tylko profesjonalnie wykonany wlot powietrza chłodzącego potworka znajdującego się pod maską... tak samo sprawa ma się z wydechami, to nie ryczące rury kanalizacyjne, lecz wydech pracujące ciszej niż fabryczny pojedynczy, bo w tym aucie dźwięk wydobywa się z "serca", nie z kanalizacji...
chciałbym poznać Wasze zdanie na temat tego auta i instalacji gazowej w połączeniu z tym silnikiem..
z góry dziękuje i pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 20-03-2010, 18:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2010, 23:57
|
|
|
siema
powinienes umiescic swoj temat w dziale kupie Galanta(ale teraz przeniesieniem zajmie sie Mod tego dzialu) .
Pomyliles oznaczenia lub auto wklejone w linku . ten z ogloszenia ma silnik 2.5 a wtedy Galant ma oznaczenie EA5A .
odnosnie tego konkretnego auta... zanim kupilem swojego Galanta (2 i pol roku temu ) mialem okazje spotkac to auto przy gieldzie samochodowej i porozmawiac z wlascicielem i nawet wsiasc do niego zeby sie przymierzyc . lakier byl matowy wtedy jak diabli wnetrze zapuszczone a kierownica wygladala jak na zdjeciu czyli we wnetrzu nic sie nie zmienilo . jednak teraz widze ze z zewnatrz to zupelnie inne auto ...lakier jak nowy czyli zapewne caly byl malowany . wlot na masce sorry ale to jednak wg mnie i zapewne innych uzytkownikow z tego forum to porazka
ciekawostka jest fakt ze ma rejestracje PNT ( Wielkopolska Nowy Tomysl ) a sprzedajacy jest ze Srody Wlkp - rejestracje sa tam PSR (odleglosc miedzy miastami ok 100km )
odradzam zakup tego auta |
|
|
|
 |
wasiu89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-03-2010, 01:06
|
|
|
sorka jestem nowy i jeszcze nie ogarnąłem tego forum
dzięki za szybką odpowiedź
a tak szczerze da rade kupić coś co mi troche posłuży powiedzmy w granicach tejże ceby. najlepiej w gazie... no i strasznie podoba mi sie galant ale zastanawiam sie jeszcze nad carisma. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-03-2010, 08:30
|
|
|
wasiu89, Cięzko o zadbanego Galanta w takiej cenie, przewaznie jest tak ze kupujesz za 12tys a dokladasz jescze kolo 2-3tys plus opłaty.
Swoją dogą wlot na masce tego Galanta prezentuje brak pojecia i wygląda beznajdziejnie, mi to sie kojarzy z takimi wynalazkami co byly do malucha, aby wylapywaly powietrze do tylnej klapy (ochylacze, etc) tu jest zrobione dokładnie to samo, co jest źle Włot powinien isc w strone przedniej szyby, aby masa gorącego powietrza była tamtedy wydmuchiwana (bo jak dobrze pamietam z fizyki cieple powietrze ucieka do gory), a nie kumulowalo sie pod maska razem z powietrzem od spodu auta ktore probowaloby je wypchnac. To tyle na temat zasady dzialania takiego ustrojstwa.
Reszte wymienił juz cuuube |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
wasiu89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-03-2010, 10:43
|
|
|
dzięki Wam:) czyli Galanta tymczasowo sobie odpuszcze:( |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 20-03-2010, 13:57
|
|
|
Takie przeróbki to kwestia gustu. Jestem ciekaw jak jest rozwiązany układ wydechowy? Ma dwie końcówki. Bardziej bym go odradzał z powodu przebiegu. Po kierze można mu dać grubo ponad 300tys. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
sewkor
Forumowicz
Auto: Galant EA5A 2,5 v 6 i inne
|
Wysłany: 20-03-2010, 16:45
|
|
|
Wasiu - nie odpuszczaj Galanta tylko spokojnie pocxzekaj na zadban sztuke. Carisma to zupelnie inny samochod i nie mozna jej rownac z Galantem. Taniej kupisz kombi w automacie, tylko czy chcesz kombi?
Wyglad zewnetrzy to rzecz gustu, ten raczej nie koniecznie. |
_________________ 007 " Diamenty są wieczne " |
|
|
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 960 Skąd: Znad Pilicy
|
Wysłany: 20-03-2010, 17:47
|
|
|
No i jeszcze ten dopisek na dole ogłoszenia:
Chcę być uczciwy dlatego oświadczam, że sprzedawany przeze mnie przedmiot przedstawiają zdjęcia powyżej. Jednakże zostały wykonane w 2009r. Jednocześnie oświadczam iż faktyczny stan sprzedawanego przedmiotu nie uległ widocznej zmianie od czasu wykonania tych zdjęć...
Na siłę chce wszystkim udowodnić swoją uczciwość. Brakuje tam jeszcze słowa naprawdę.
|
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

Auto: EJ9
|
Wysłany: 20-03-2010, 17:53
|
|
|
Wlot powietrza i podwojny wydech daja 178 a nie 163KM:) ciekawe:) Chyba zrobie to w swoim Legnumie:) musicie powiedziec Kochajjowi ze takie mody daja tyle mocy;) |
_________________ 92' Colt 1.6 GLXi -
00' Carisma Dynamics 1.8 GDI - sprzedana
98' Galant V6 Winter Edition - sprzedany
97' L - E5CW :( buum było
97' Honda Civic 1.4i
http://forum.mitsumaniaki...p?user_id=13173 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 20-03-2010, 20:02
|
|
|
marexi napisał/a: | Wlot powietrza i podwojny wydech daja 178 a nie 163KM: |
prawie tyle to ja mam bez wlotu powietrza i podwojnego wydechu |
|
|
|
 |
swinks_UK
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Pomógł: 91 razy Dołączył: 19 Lut 2007 Posty: 4469 Skąd: Bourne, Lincolnshire
|
Wysłany: 20-03-2010, 20:25
|
|
|
marexi napisał/a: | Wlot powietrza i podwojny wydech daja 178 a nie 163KM:) ciekawe:) Chyba zrobie to w swoim Legnumie:) musicie powiedziec Kochajjowi ze takie mody daja tyle mocy;) |
Kurcze 12% uzysku mocy z posiadania dziury w masce i drożnego wydechu (zakładając, że rzeczywiście taki jest). To w moim przypadku 29 koników od zaraz
I jak wspomniał Robert wlot jest źle zaprojektowany, wloty z Evo czy u mnie mają odwrotny profil i służą do odprowadzania powietrza a nie nadmuchu.
Taki typ wlotów stosowaby w Scubim, czy Kia Sedona jest do doprawadzenia powietrza na intercooler ulokowany w okolicy grodzi. |
_________________ swinks
ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm |
|
|
|
 |
wasiu89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-03-2010, 03:16
|
|
|
znalazłem coś takiego:
http://allegro.pl/show_item.php?item=969738946
jakies opinie;> co do tego czerwonego to mi pomogliście:) własnie kombi nie za bardzo...
a co do odpuszczenia Galanta szukałem czegos innego ale chyba zbyt sie napaliłem na niego:) (marzenie od kilku lat..) wiec jak nie teraz to po wakacjach się dozbiera i może się uda:) |
|
|
|
 |
sebo199
Mitsumaniak
Auto: BMW 525 td
Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: Kolonia Myśliborzyce
|
Wysłany: 24-03-2010, 08:59
|
|
|
Witaj. Pomyłka w opisie bo to nie jest sport edition. Uboga wersja (brak klimatronika). Podgrzewane siedzenia i spryskiwacze wskazują prawdopodobnie na skandynawskie pochodzenie. Przebieg to chyba ciut mały, patrząc na wyślizganą kierownicę i gałkę biegów. |
|
|
|
 |
wasiu89
Mitsumaniak

|
Wysłany: 24-03-2010, 20:32
|
|
|
Owszem uboga.. ale za taką cenę nie widziałem nic lepszego;) |
|
|
|
 |
sebo199
Mitsumaniak
Auto: BMW 525 td
Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: Kolonia Myśliborzyce
|
Wysłany: 24-03-2010, 21:15
|
|
|
Na alledrogo po wpisaniu ceny od 10 tys do 13 tys zl wyszło 29 zarejestrowanych Galantów. |
|
|
|
 |
|