Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Moja Carisma Gdi
Autor Wiadomość
ostry13 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-04-2011, 20:30   Moja Carisma Gdi

Witam. Mojego miśka kupiłem w listopadzie 2009 roku. Kupiłem ją od kolesia z Zawiercia który miał ją wcześniej przez okres ok 1,5 roku a wcześniej sam ją sprowadził z Holandii. Wcześniej nie znałem tych samochodów za dobrze ale jak już kupiłem to się wziąłem ostro za lekturę forumową. Jest to wersja Classic wiec jest standardowo wyposażona ale najważniejsze klima jest w 100% sprawna wiec w lato piękna sprawa. Jest to rocznik 2000 1,8 Gdi (125 KM). Wymieniłem w niej komplet tarcz hamulcowych wraz klockami, kompletny rozrząd oraz wszystkie filty i oleje. Moją największa frajdę dostarczyła mi kiedy byłem z przyjaciółmi w Chorwacji a tam można było ją naprawdę wypróbować co potrafi. Powiem tak przechwałki a spalanie na ponad 2800 km wyniosło 7,3 L/100. Pozdrawiam Ps. Pierwszy raz spotkałem się z takim samochodem żeby po 10 latach użytkowania lakier oraz kolor były w tak fajnym stanie.

Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 26-04-2011, 21:12, w całości zmieniany 1 raz  

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2011, 21:10   

Fajna Carisma. :) IMHO brakuje lotki na tylną klapę, osobiście nie podoba mi się takie "lotnisko".

PS. lampy jeszcze świecą? ;) Warto pomyśleć nad wymianą...

Cytat:
Powiem tak 200 na godzinę nie jest dla niej problemem

Dobra rada - nie warto się chwalić takimi rzeczami.

ostry13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-04-2011, 21:17   

Własnie żałuję ze nie wymieniłem, Koleś mi oferował z czarnymi obramówkami w środku za 400 zł ale nie byłem wtedy przy kasie i przepadły. Nie jest tak jeszcze z nimi źle chociaż mogłyby byc lepiej :wink:

Adrianeo 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI 98r
Wysłany: 26-04-2011, 21:18   

Carismy dwójki nie miały już czasem 122KM? Ogólnie ładnie wygląda tylko jeszcze jakieś felgi by się przydały:)

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 26-04-2011, 21:46   

Pod koniec 2000 roku była już wersja z 122KM, jednakże do tego czasu była dostępna wersja 125KM.

ostry13 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-04-2011, 21:53   

Miałem nawet fajne kołpaczki (jak można powiedzieć że kołpaczki są fajnie :badgrin: ) samochodzik postał dwa tygodnie pod blokiem i pewnego niedzielnego poranku przychodzę a tu tylko stalówki zostały. No cóż stwierdziłem że nie ma sensu kupowania kolejnych kołpaczków(myślałem nad fajnym aluskami)poza tym wydatki teraz poszły w całkiem innym kierunku (dzidzi + mieszkanko) wiec narazie pozostanie tak jak jest. Ps. Tak sobie zacząłem opowiadać o samochodziku i troche sie chyba zagalopowałem z tą prędkoscia :rolleyes:

szuwar 
Mitsumaniak

Auto: Wiking
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 29-04-2011, 23:10   

autko sympatyczne i jest czy pojechać :)
Adrianeo, ma rację aluski by się przydały ... ja mam stalówki na zime i wyglądają ok, ale nabiera misiek barw wówczas jak założę alu :) bez porównania, polecam

Odpowiedz do tematu