|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Automatyczna klima szaleje |
Autor |
Wiadomość |
Adrians
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A '01
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2010, 23:02 [Cari 1.8 GDI] Automatyczna klima szaleje
|
|
|
Moja klimatyzacja ostatnio zaczęła dziwnie się zachowywać. Chłodzi jedynie na opcji MAX COOL lub ręcznie ustawiona na 17 stopni. Gdy dam chociaż pół stopnia więcej to po mniej więcej minucie zaczyna lecieć gorące powietrze. Czasami coś zeświruje i przy około 25 stopniach zaczyna ładować takim zimnem jak przy 17. Co się mogło zepsuć? Jakiś czujnik? |
|
|
|
 |
lotam
Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 2000 4G92
|
Wysłany: 04-08-2010, 10:07
|
|
|
Tak by to wyglądało na uszkodzony czujnik temperatury, sprawdź ten pod konsola klimy, może gdzieś kable się przetarły. |
_________________ lotam |
|
|
|
 |
heckler [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2010, 13:12
|
|
|
Mnie kiedyś popsuło się pokrętło od regulacji ,zimne-ciepłe,.Podobno wytarł się tam jakiś węgielek.Zakupiłem nowy -używany panel i po bólu.Pamiętam że nie były to jakieś duże pieniądze. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 04-08-2010, 23:36
|
|
|
Czujnik kabinowy dostaje gorące powietrze z radia? Nie wiem gdzie po liftingu znajduje się czujnik temperatury w kabinie, ale przed liftingiem tuż pod radiem. Gdy ktoś ma mocno nagrzewające się radio, wpływa ono na odczyt temperatury w kabinie ,a tym samym działania podjęte przez klimatronik. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
|
|