|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ceramizer do skrzyni GDI ? |
Autor |
Wiadomość |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-03-2011, 13:31 Ceramizer do skrzyni GDI ?
|
|
|
Witam. Chcę poznać Wasza opinie na ten temat. Czy warto zainwestować w to ustrojstwo ? Ktoś już wlewał do skrzyni gdi ? Mam nowy olej valvoline 75w90 i dalej nie da się płynnie wbić dwójki a trójka zgrzyta. Zdaje się że jeden z mitsumaniaków wlał i zapomniał o problemie. |
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
|
Wysłany: 11-03-2011, 15:55
|
|
|
zawsze mozna spróbować, nic na pewno złego się nie stanie. Ta usterka to niestety zle działające synchronizatory. Najlepiej to je wymienić, choć czy to się opłaca?szczerze to nie.Do skrzyni nie uzywałem ceramizera, za to do silnika daje juz od 2 lat, co zmiane oleju i jestem bardzo zadowolony. |
|
|
|
 |
cronos2002
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 19 TD
|
Wysłany: 13-03-2011, 23:11
|
|
|
Ja do silników chyba już od ponad 10 lat wlewam preparat holenderski xeramic i również jestem zadowolony. Kiedyś do skrzyni biegów cinquecento, która głośno chodziła raz wlałem testowo preparat do skrzyń również xeramic lecz bez zauważalnych rezultatów jeśli chodzi o wyciszenie. Obecnie w carismie zauważyłem że skrzynia zaczyna głośno pracować i zastanawiam się nad wlaniem albo preparatu nie ceramicznego bilstein 2000 / dawno temu miałem go w silniku malucha który był eksploatowany wiele lat. W maluchu co chwila coś szwankowało w mechanice i żarła go rdza lecz do końca silnik był całkowicie sprawny. Drugim preparatem do skrzyni jest znany na świecie , mniej w Polsce ukraiński ceramizer XADO o którym czytałem wiele dobrego.
Tak więc w moim przypadku , kwestią jest nie czy stosować preparat do skrzyni tylko który. |
|
|
|
 |
|
|