Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
stuki w zawieszeniu tylnym
Autor Wiadomość
lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2008, 13:30   stuki w zawieszeniu tylnym

podczas jazdy po wybojach zwanych u nas pieszczotliwie drogami z tylnego zawieszenia dochodzą nieprzyjemne hałasy, znajomy zwrócił mi uwagę że to gumki przy stabilizatorze, ponieważ hałas jest dokuczliwy to chciałbym to wymienic tylko nie wiem jaka to cześć
czy orientujecie sie czy to jest to?
http://www.allegro.pl/ite...art_suzuki.html
albo to?
http://www.allegro.pl/ite...zatora_tyl.html
A jeśli nie to co jeszcze może być źródłem hałasu?

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

syski
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2008, 16:42   

Cześć !
Łukasz kupiłem łączniki stabilizatora w Tarnowie w sklepie Miś za 30zł do przodu 2 szt oczywiście liczy się tylko długość i takie same masz do Galanta a jeśli chodzi o stuki to sprawdź gumy w których pracuje drążek reakcyjny z tyłu bo u mnie to stukało zmierz średnicę drążka z tyłu i dobierzesz w pierwszym lepszym sklepie. Jak by co to możemy się umówić na wymianę. :wink:
Sprężarkę gościu dzwonił wczoraj wysłał. Trochę długo to trwa.
Pozdrowionka !
Aha sklep jest do 20 tej tak że zawsze możemy kupić tutaj.

Chi-Man
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2008, 16:37   Re: stuki w zawieszeniu tylnym

czy orientujecie sie czy to jest to?
http://www.allegro.pl/ite...art_suzuki.html
albo to?
http://www.allegro.pl/ite...zatora_tyl.html
A jeśli nie to co jeszcze może być źródłem hałasu?[/quote]

Zarówno Twój znajomy jak i Syski mają rację. Problemem są gumy mocujące drążek reakcyjny do tylnej belki. Są to takie nieduże gumowe łapki mocowane na dwie śruby (w środku pracuje drążek). Od ręki są dostępne w Japan Cars -ie. I choć z zasady nie polecam ich części, w tym przypadku spokojnie można zrobić wyjątek.
Części natomiast, które umieściłeś na fotkach to łączniki stabilizatora. Powinieneś je wymienić jeśli mają luzy. W tym przypadku prawidłowy jest link drugi czyli łącznik z obróconymi o 180 stopni główkami.

Pozdrawiam.

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2008, 17:47   

Czy te gumki to to co na zdjęciach ?

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

syski
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2008, 20:05   

Tak te sprawdź czy jest duża różnica między średnicą tego pręta (drążka) a otworem w gumie . U mnie ręką jak byłeś w stanie kiwać nim góra dół. Jeśli jest ok to sprawdź łączniki czy one mają luzy widać je na zdjęciach na końcu drążka. możesz zmierzyć długość i dobierzesz w sklepie- to samo co galant bo kupowałem jak już wcześniej pisałem.

Nachbar
[Usunięty]

Wysłany: 01-04-2008, 22:40   

a oprócz tego co koledzy bardziej obeznani wymieniali jeste jeszcze coś co może się wybijać z tyłu i co należałoby wymienić????

Odpowiedz do tematu