Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] Napędy automat.
Autor Wiadomość
sziuwaks 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 2.8 TDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2010, 17:07   [2.8 TD] Napędy automat.

Witam. Po zimie napędy odmówiły posłuszeństwa. Zakopałem dziś samochód na działce działa 2H i 4H a 4HLC i 4LLC nie działają. Pamiętam w ubiegłym roku ich używałem i przy zapinaniu 4HLC trzeba było wajchę wcisnąć i przesunąć w bok. Dziś wcisnąłem przesunąłem a ona wraca z powrotem do linii prostej z 2H i 4H. Natomiast 4LLC utrzymuje pozycję lecz i tak nie działa. Mruga pomarańczowa kontrolka i tyle. Pomocy??? O co tu chodzi?

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 13-04-2010, 21:55   

Czy po załączeniu ruszyłeś przynajmniej próbowałeś delikatnie do przodu?? Przód też się nie zapina?? bez między osiowego?? może błota się trochę nawbijało i stąd ten kłopot?? u mnie też przy 4HLC nie zawsze łapie ale delikatnie do przodu i zapina :roll:

sziuwaks 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-04-2010, 00:39   

Próbowałem jechać i to nie tylko delikatnie. Przód zapina bez problemu za każdym razem. czy to może być problem z reduktorem?

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-04-2010, 11:34   

sziuwaks napisał/a:
czy to może być problem z reduktorem?
jest to prawdopodobne ale może być to wynikiem jakiegoś błota nawbijanego nie koniecznie mechaniczna usterka->>zobacz od góry zdejmując plastykowe osłony w kabinie oraz gumowe->> uczulam Cię na dokładny montaż powtórny gum osłonowych z dodatkiem silikonu abyś nie miał wodotrysku w środku.

sziuwaks 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-04-2010, 13:01   

A gdzie ich szukać? nie mam pojęcia.

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 14-04-2010, 16:13   

Aby zobaczyć to miejsce musisz zdemontować osłony lewarków->> plastyki ew podłokietnik czyli inaczej mówiąc całą plastykowy tunel osłaniający lewarki i ręczny i jak dobrze pamiętam :oops: to będziesz potrzebował min. długiego gwiazdkowego śrubokręta. Miej pod ręką odkurzacz :mrgreen: bo to jedyna szansa na posprzątanie w tym miejscu :mrgreen:

Odpowiedz do tematu