|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przekłamania komputera pokładowego (1.9 DID) |
Autor |
Wiadomość |
scotch99
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer '09 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-04-2010, 13:09 Przekłamania komputera pokładowego (1.9 DID)
|
|
|
Witam.
Od jakiegoś czasu mam problemy z komputerem pokładowym. Otóż co jakiś czas po prostu nie odświeża wyników na wyświetlaczu i tak na przykład można przejechać 100km i wskazania są takie same jak na początku trasy. Po wyłączeniu i ponownym włączeniu silnika pomiary są uaktualniane i znowu przez jakiś czas komputer działa.
Ponadto bardzo zafałszowuje mi wyniki. Spalanie jakie ostatnio wyliczyłem przy tankowaniu to 6,1 l a komputer pokazywał 7,0 oczywiście zasięg na pełnym baku także jest sporo niższy według wskazań.
Czy ktoś z Was miał podobne problemy i jak je rozwiązał? Co ewentualnie mogę zrobić/sprawdzić? |
|
|
|
 |
arthus [Usunięty]
|
Wysłany: 12-04-2010, 20:54
|
|
|
Witam
Problem poruszany na forum wiele razy.
Ten typ tak ma i jest to normalne. Nie dojdziesz ładu z tym komputerem. Niektórzy zalecają reset komputera ale ja osobiście nie widzę poprawy po resecie.
Pozdrawiam
Arthus |
|
|
|
 |
scotch99
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer '09 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-04-2010, 08:16
|
|
|
Dzięki za odpowiedź. Ja też wreszcie doszukałem się odpowiednich postów z odpowiedziami. Szkoda że takie fajne autko i ma taki niedopracowany szczegół. |
|
|
|
 |
|
|