Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[2.8 TD] dane techniczne pajero II 94r 2800 tdi long
Autor Wiadomość
czargrze 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero II 94 2.8 ss
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2010, 17:06   [2.8 TD] dane techniczne pajero II 94r 2800 tdi long

witam

szukam/potrzebuje do rejestracji danych technicznych:
-dopuszczalna masa całkowita pojazdu
-masa własna pojazdu
-najwiekszy dopuszczalny nacisk osi w KN
-ładowność

Pan diagnosta ze stacji kazał mi z tym przyjechac, ale nie udało mi się tych danych znaleźć. Macie może pod ręką i moglibyście podać/wysłać link?

diWhizZ 
Mitsumaniak

Auto: Pajero V46 `99
Wysłany: 28-01-2010, 20:00   

tak wg. mojego:
2720 kg
2010 kg
16,22 kN
3400 kg

jabol66 
Forumowicz

Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Wysłany: 28-01-2010, 20:46   

jutro Ci podam z rana z tego rocznika mam też pojarke więc.. będzie prawie identycznie, mówie prawie, bo kiedyś zgubiłem dowód i też dzwoniłem do kogoś kto miał takie poajero aby odnaleźć te wagi i dane od innych aut z tego rokyu i silnika były oddmienne od tych znalezionyxh na tabliczce znamionowej mojej.

czargrze 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero II 94 2.8 ss
Wysłany: 29-01-2010, 20:29   

Żeby nie zaśmiecać i nie zakładać nowego tematu:

Sprowadziłem z Hiszpanii takie właśnie Pajero jak w temacie, ciężarowe miało być. W Hiszpanii zarejestrowane na 7 osób, jako ciężarowe właśnie.

Od tygodnia latam jak z pieprzem po różnych urzędach i dalej nic nie wiem - może ktoś z was to już przerabiał:

Da się go zarejestrować w PL jako ciężarowy 7-osobowy?

Na stacji diagnostycznej stwierdzili, że się tak nie da, nie może być i ciężarowy i 7-osobowy.

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 29-01-2010, 20:32   

Cytat:
Da się go zarejestrować w PL jako ciężarowy 7-osobowy?

Na stacji diagnostycznej stwierdzili, że się tak nie da, nie może być i ciężarowy i 7-osobowy.

W/g mnie diagnosta ma racje. Możliwe wyjście to chyba rejestracja na 5 osób i wtedy dopiero homologacja na ciężarówkę. Ale nie jestem pewny :wink:

Faraonix 
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Wysłany: 29-01-2010, 22:32   

5 osobowy ciezarowy to napewna powinno sie dac. Mialem Maree Weekend jako 5 osobowy ciezarowy ktora jest mniejsza od pojarki. 7 osobowy raczej nie bo musi byc oddzielona przestrzen bagazowa o jakis tam wymiarach.

Mozna rejestrowac tak jak w danym kraju przepisy przewiduja.

Teraz ta marea jest w irlandii i jest zarejestrowana jako osobowa 5 osobowa. Jako commercial (czyli ciezarowa) mogla by byc pod warunkiem wywalenia tylnej kanapy i zaspawaniu otworow montazowych pasow tylnych. Czyli w irlandii musialaby byc 2 osobowa jako ciezarowa.

jabol66 
Forumowicz

Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Wysłany: 05-02-2010, 14:12   

sory że tak długo i nie wiem czy jeszcze potrzebne ale prosze:
dopuszczalny nacisk osi 17,8kN
maksymalna masa całkowita(F1) 2810
dopuszczalna masa całkowita pojazdu(F2) 2810
G masa własna 1950
01 i 02 mam puste tak jak by haka nie było a jest

radagast20 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero 2.8TD
Wysłany: 29-03-2010, 21:11   

To panowie to jak to jest z tym dmc ?? kolega diWhizZ ma 2720kg a kolega jabol66 2810kg
czy to od czegoś zalerzy ?? Poza tym jak to jest że kolega diWhizZ ma dmc 2720kg a ładownośc 3400kg ?? dmc to masa własna + ładownośc. Sam nie wiem ile ma moje pajero lwb bo w angielskim dowodzie jest napisane tylko ze to mitsubishi diesel czerwony i numer ramy ;]

Odpowiedz do tematu