Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
litwa -palanga
Autor Wiadomość
zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2010, 20:19   litwa -palanga

jak w temacie - szukam ludzi którzy byli nad morzem w palandze ,mają kontakty na dobre miejscówki- kwatery - na odpoczynek .ostatnio trochę tam podrożało za kwaterę chcą nawet 100 lit. od osoby - masakra .to już u nas taniej
kto się podzieli wiadomosciami?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 12-02-2010, 21:58   

w robocie mam w zakladkach linka do niezlego hotelu w palandze, jesli poczekasz do poniedzialku to wkleje.
sam tam nie bylem znam tylko z opowiesci.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 13-02-2010, 17:45   

czekam...czekam...

Raffil 
Mitsumaniak
GoldCariManiak

Auto: Carisma 1.8 GDI (07.2000r.)
Wysłany: 14-02-2010, 16:18   

Byłem w Pałandze dwa razy jak narazie.. w 2007 i 2008 roku Płaciłem 45-50 litów od osoby.. Było też taniej ale nie było wolego.. Generalnie nie pamietam żeby gdzieś było po 100 litów od osoby.. No chyba że w tych różnych hotelach czy też pensjonatach.. Ja szukałem w prywatnych kwaterach gdzie wynajmują zwykłe pokoje.. Adresów nie pamietam ale mniej więcej na mapie mogę pokazać:
Mapa

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 14-02-2010, 18:36   

to juz cena racjonalna..... ale trochę daleko co? z 30 min do morza ??? a jak w tym roku - nie wybierasz się ???
w sezonie nie można nic dopaśc z zakwaterowanien tym bardziej w week . lepiej już jest w tygodniu...

Raffil 
Mitsumaniak
GoldCariManiak

Wysłany: 15-02-2010, 23:44   

Do morza miałem spacerkiem max 15min. Pałanga przecież mała jest więc nigdzie nie jest za daleko :) W tym roku, tak jak i w poprzednim nie wybieram się - przynajmniej nie ma takich planów na ta chwilę.. W weekend napewno ciężko jest trafić jakiś sensowny nocleg - ale nie niemożliwe.. Ja za każdym razem jechałem w ciemno - bo nie idzie przez telefon w ogóle dogadać się z litwinami - lepiej na żywo. Za każdym razem trochę pochodziłem i się znajdowało.. Ogólnie za drugim razem jak jechałem zero stresu że czegoś nie znajdę..

Pozdrawiam

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 16-02-2010, 08:24   

obiecany link
http://www.antanovila.lt/

ogolnie tak jak pisalem nie bylem tam ale z opowiesci znajomych wynika ze nic tam ciekawego nie ma i niczym sie nie rozni od naszego polskiego morza. jednym slowem slabo jesli trafisz w zla pogode.

Raffil 
Mitsumaniak
GoldCariManiak

Wysłany: 16-02-2010, 17:31   

Jak dla mnie jest różnica - znacznie mniej "bydła" w knajpach, na ulicach i na samej plaży..
Polecam wycieczki rowerowe..

rysiekxj 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Space Star 1,9DiD
Wysłany: 16-02-2010, 18:26   

na litwie na trasie Troki-Wilno-Pałąga-Kłajpeda byłem w drugiej połowie lipca 2009 jeżeli chodzi o Palange to kwaterę mieliśmy po 35 lit/osoba i to bez problemu można było znaleźć w sezonie, niedaleko centrum tj deptaka-mola rozrywki. Wszystko zależy od standardu . Problem jest tylko z parkowaniem auta bo miejsca przed domkami mało. Jechałem w ciemno z rodzinką. Zarówno od strony Kłajpedy jak i Kretingi stoją naganiacze także można się targować.

[ Dodano: 16-02-2010, 18:37 ]
arturro napisał/a:
obiecany link
http://www.antanovila.lt/

ogolnie tak jak pisalem nie bylem tam ale z opowiesci znajomych wynika ze nic tam ciekawego nie ma i niczym sie nie rozni od naszego polskiego morza. jednym slowem slabo jesli trafisz w zla pogode.

... morze nie różni się z pewnością ale plaże zauważyłem ,że są czyściejsze i bardziej dostępne plażowicze nawet koczują na wydmach i nikt ich nie goni a i co jakiś kawałek są czyste toalety za free i przebieralnie. Zachód slońca jest o godzinę później a aleja wychodząca z mola to jest to czego u nas nie znajdziesz mam tu na myśli dziesiątki barów-restauracji wszelkich innych uciech w tym dla dzieci.
Ogólnie polecam !

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 23-02-2010, 12:45   

podziękował ....wybieram się w maju - zobaczymy co z tego wyjdzie

rambo84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 2.5 v 6 99r
Wysłany: 18-03-2010, 12:26   

zbyszek05 napisał/a:
podziękował ....wybieram się w maju - zobaczymy co z tego wyjdzie

...podłącze się do tematu...jak ustalisz dokladny termin to daj znać, ja także planuje tam wyjazd.

koza 
Forumowicz
ko-za

Auto: MItsubishi Galant EA5WSILVER25
Wysłany: 24-03-2010, 21:25   Mierzeja Kurońska

Polecam Mierzeje Kurońską tzw Kosę.
Jazda na Kłajpędę na prom i na półwysep.
Mało Polaków, bo wszyscy są w Pałandze spotkałem tylko jedno autko na naszych blachach.
Kwatery na miejscu wszyscy z tego żyją, do obejrzenia delfinarium.
Gorąco polecam aha koniecznie posmakować trzeba Soljanki(ruska zupka).
Miłego wypoczynku.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Wysłany: 25-03-2010, 16:08   

mierzeja to już chyba rosja ??? jak z wizą ???

koza 
Forumowicz
ko-za

Auto: MItsubishi Galant EA5WSILVER25
Wysłany: 25-03-2010, 20:26   

Nie część należy do Litwy na drugim końcu jest Królewiec(Kalinin....)

Odpowiedz do tematu