[Cari 1.6] Filtr paliwa |
Autor |
Wiadomość |
Petro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 10:36 [Cari 1.6] Filtr paliwa
|
|
|
Gdzie jest umiejscowiony filtr paliwa w Cari 1,6. ?Chce go wymienic przy przebiego 150 tys. km |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 10:43
|
|
|
Mam rocznik 96, ale myslę że umiejscowienie filtra jest to samo co umnie, czyli pod skrzynką bezpieczników(w przedziale silnika ), i pod taką duzą czarną plastikową puchą( filtrem weglowym ) znajduję się filtr paliwa.
pzdr. |
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 11:34
|
|
|
No trzeba sie nameczyc zeby sie do niego dogrzebac. A i ponoc zdarza sie ze jest tak zapieczony ze nie da sie go wydrzec . Powodzenia |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 12:11
|
|
|
wegiel napisał/a: | No trzeba sie nameczyc zeby sie do niego dogrzebac. A i ponoc zdarza sie ze jest tak zapieczony ze nie da sie go wydrzec . Powodzenia |
...to fakt trzeba sie trochę namęczyć , a najgorsze jest to że podejście do owego filtra jest tak samo marne z dołu jak i z góry.
Petro napisał/a: | Chce go wymienic przy przebiego 150 tys. km |
Według książki serwisowej wymienia się go co 45tys.
kosztuje od 40-do 50zł.
powodzenia przy wymianie |
|
|
|
 |
Petro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 21:01 filtr paliwa
|
|
|
Dzwoniłem dzisiaj do serwisu i poinformowano mnie iz filtr jest umiejscowiony w zbiorniku paliwa. Znajomi stwierdzili iz o takiej lokalizacji jeszcze nie słyszeli.
Czy to mozliwe? |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 21:29
|
|
|
Tak to możliwe, drugi filtr paliwa masz w zbiorniku, jednak w komorze silnika też powinien być filtr paliwa pod tą czarną plastikową beczułką, podczas wymiany trzeba uważać, aby nie uszkodzić gwintów na przewodach , dostęp jest ciężki, najpierw trzeba zdrowo posmarkać wd40, później dobrze skręcić i sprawdzić szczelność, żeby nie było niespodzianek
Lepirj, aby tą operację wykonał fachowiec, taki patent jest w większości japończyków, np. Toyocie:) |
|
|
|
 |
Petro [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2008, 21:58 filtr palwa
|
|
|
Czyli jwqedług Ciebie jeszcze musze wymienić tez ten drugi fitr o którym wspomniałeś, który jest umiejscowiony w silniku. Jednak dziwię się bo w serwisie nic mi o nim nie wspomnieli. |
|
|
|
 |
Nikon
Mitsumaniak

Auto: 1.8 GDI '99 Comfort
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-01-2008, 22:19
|
|
|
Witam, co do filtra w zbiorniku to zapewniam że jest bo go właśnie wymieniam (wkrótce dam fotki tego filtra) tyle że u mnie nie ma tego pod maską, w ASO mi powiedzieli za niego 350 zł :/ u Japanaze 300 zł, z tego co mi wiadomo to filtr w zbiorniku ma tylko GDI. |
_________________ Nikon_zx™
Carisma 1.8 GDI '99 Comfort
 |
|
|
|
 |
sslay [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 00:00
|
|
|
Takie rozwiazanie filtra w zbiorniku paliwa maja rowniez Rovery 75.A fotek juz sie niemoge doczekac bo rozne tu filtry widzialem ale tego wlasciwego ze zbiornika jeszcze nie,a tez bede sie przyblizal do wymiany.Sam podejmujesz sie tego wyzwania wymiany czy skozystasz z pomocy fachowca?serwisu? a tak po za tym to ladnie prezentuje sie twoj samochod w tym kolorze na zywo jeszcze takiego niewidzialem |
|
|
|
 |
Giant [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 00:11
|
|
|
Filtr paliwa w zbiorniku paliwa ma tez Space Wagon.Ostatnio taki filtr wyrzucilem ale przez chwile przeszlo mi przez mysl zeby zrobic jego fotke i nie zrobilem.
sslay, filtr kupisz w UK w Aso za okolo 6 funtow .Mnie mechanik za wymiane skasowal 120 funtow, ja nie wiedzialem jak to zrobic.Kilka tygodni pozniej i tak sam musialem wyciagac zbiornik i zobaczylem ze wymiana filtra nie jest skomplikowana ale frycowe musialem zaplacic |
|
|
|
 |
sslay [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 09:23
|
|
|
Z ta cena to lekko przesadzasz bo ja mam znajomego ktory jest odpowiedzialny za czesci w ASO Seat Rover w Manchester on dzwonil do Mitsubishi i cena filtra to okolo 50 funtow.Wczesniej kupilem filtr ten ktory jest pokazywany na zdjeciach na forum MM w firmie w ktorej zreszta teraz pracuje z akcesoriami i czesciami(taka puszka z dwoma bolcami na gorze i na dole) rzekomo to mial byc ten,bo tu w angli jak napewno wiesz jest taki system kupowania czesci ze podaje sie numer rejestracyjny samochodu a komputer zawiera wszystkie dane na jego temat.Mechanior w ASO seata pokazywal mi schemat filtra ktory przeslalo ASO mitsubishi (ale byl niewyrazny)ja pokazalem mu ten filtr a on stwierdzil ze to niemoze byc filtr wewnetrzny.Pokazal mi rowniez ze pod tylnym siedzeniem cari jest taka blaszka po ktorej odkreceniu powinienem dostac sie do filtra,ty piszesz ze wyciagales zbiornik mam nadzieje ze u mnie nie tedy droga.Czy moze ktos wie? |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 25-01-2008, 12:01
|
|
|
Panowie zanim zaczniecie pisać swoje wywody i wizyty w serwisie radze poczytać to;
http://www.mitsubishi-gra...der=asc&start=0
W modelach przed liftem filtr jest pod maską zobaczcie zdjęcia i porównajcie u siebie jeśli nie macie tam filtra to znaczy że jest w baku.Po lifcie pierwsze modele mogły mieć jeszcze pod maską warto sprawdzić bo nic to nie kosztuje znajduje się pod filtrem węglowym tą czarną bańką.Raczej dwóch filtrów nie ma więc albo pod maską albo w baku.Powodzenia. |

|
|
|
|
 |
Nikon
Mitsumaniak

Auto: 1.8 GDI '99 Comfort
|
Wysłany: 25-01-2008, 20:36
|
|
|
No i są fotki, przepraszam za jakoś ale komórką robiłem
Filtr jest dosyć ciężko wyciągnąć z kosza pompy bo trzymają go zatrzaski,
To jest dół filtra ten mały otwór to jest wyjście paliwa
Pod tym białym deklem kryje sie wkład filtra zresztą nie wymienialny :/
A to jest właśnie ten wkład nie widać dobrze na zdjęciu ale jest on włożony jak jakim kleju lub czymś podobnym
No to fotek chyba tyle. |
_________________ Nikon_zx™
Carisma 1.8 GDI '99 Comfort
 |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 25-01-2008, 21:41
|
|
|
Nikon, Szkoda tylko,że zdjęcia są kiepskiej jakości.Mimo wszystko dzięki za fatygę bo teraz mamy "jako taki" pogląd jak ten filtr wygląda. |
|
|
|
 |
sslay [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2008, 21:58
|
|
|
Zuch chlopak!!! I teraz widac na zdjeciach ze to zaden z tych filtrow ktore proponuja nam sklepy internetowe.Bo tamte to raczej do cari przed liftem tylko Zastanawialo mnie wlasnie ze ktorego rocznika cari bym niewybral zawsze pokazywalo mi te same filtry. Nikon pisales ze wklad filtra jest niewymienialny czyli co wystarczy wyczyscic |
|
|
|
 |
|