|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wytrzymałość skrzyni biegów i napędów |
Autor |
Wiadomość |
Darti
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 94' 6a12tt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-05-2012, 13:35 Wytrzymałość skrzyni biegów i napędów
|
|
|
Czy ktoś posiada informacje ile (NM ewentualnie KM) wytrzyma napęd 4x4 w galancie na skrzyni W5M33 i co jest najsłabszym ogniwem (kątowa, wał, półosie, przedni/tylny dyfer) ? |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 15-05-2012, 20:43
|
|
|
kij wie bo mało tego Darti, w PL nikt nie robił takiego projektu jeszcze nigdy. Jedynie NZ albo Japonia, tam by trzeba bylo szukac infa, na YT tez nie ma za duzo.
Jak na moje oko to 400KM wytrzyma na spokojnie, martwiłbym sie dopiero kolo 600KM jak rozbierałem to wyglądało wszystko solidnie
Nie zapomnijmy ze robili to Ci sami ludzie co napędy od 3kGT, fakt ze są inne, ale technologia i materiał ten sam, a tam spokojnie ludzie kręcą duże moce i napędy żyją |
|
|
|
 |
Darti
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 94' 6a12tt
|
Wysłany: 15-05-2012, 22:39
|
|
|
no cóż .. trzeba będzie organoleptycznie to zbadać planuję do 320 max to chyba sprzęt wytrzyma |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 16-05-2012, 06:38
|
|
|
łłłłiii tam, 320 to lekko przyjmie ten naped Jak wytrzymuje moja jazde 3lata Galant to taka moc mu z pewnoscia nie zaszkodzi. Zrob tylko tak jak ja, przeglad napedow i ewe. wymiana łożysk |
|
|
|
 |
|
|