MSS 1,8 GDI i nie tylko prośba o ocenę |
Autor |
Wiadomość |
mis_smis
Mitsumaniak

Auto: BRAVO 1,9, grandis 2.0 DID 05
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Wrz 2009 Posty: 178 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 09-03-2010, 08:09 MSS 1,8 GDI i nie tylko prośba o ocenę
|
|
|
Witam od jakiegoś czasu szukam MSS oglądałem już kilka egzemplarzy i powiem, że nie jest łatwo:(. Dysponuję kwotą do 14.000 - 15.000 PLN), (samochód dla małżonki i trzeba zapłacić autocasco) no i drugi warunek po 2000 roku silnik min 1,6. Dodaje linki do ogłoszeń może ktoś z was już je oglądał i oszczędzi mi niepotrzebnej wycieczki, zresztą już nie pierwszej. Może ktoś z was ma MSS do sprzedania?? pozdrawiam.
Link do ogłoszeń:
1. http://moto.allegro.pl/it...ar_1_8_gdi.html
2. http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11616950 oczywiście srebrny
3. http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11736391 |
|
 |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 09-03-2010, 11:45
|
|
|
na szybko:
#3 ma kierownicę z modelu po FL i może mi sie wydaje ale górna częśc kokpitu też jakaś taka inna niz powinna być. Może to jakiś egzemplarz przejściowy
poza tym brak znaczka DID na tylnej klapie - to nie dyskwalifikuje ale jest podejrzane
#2 srebrny - jakiś taki za bardzo wypicowany- listwy boczne lakierowane hmmm.... no nie wiem no i znowu tylna klapa bez emblematów.. |
_________________ był MSS DID / jest Mazda Premacy 2.0 Sportive
 |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 09-03-2010, 11:57
|
|
|
lucxxx, Comfort ma lakierowane listwy.
#1 - krzywo znaczki na klapie i nie wy tych miejscach co powinny - kombinowane, podrapany deko trzebaby mu się z bliska przyjrzeć.
#2 Co do srebrnego brak znaczków na klapie tylnej, puknięty z przodu zderzak pod tablicą, zadrapanie z tyłu na rancie zderzaka, zdjęcie wnętrza do bani.
Czarny brak zdjęć tyłu. Nie najgorzej wygląda.
#3 Klapa tylna strasznie pogięta( podobno jak ruszona to ruda potem wychodzi), kierownica z wersji po FL , ja bym stawiał że bity(wystrzelila poduszka a taka kierownica była na stanie) ale nie można wykluczyć fanaberii właściciela, tylny prawy błotnik jakby pognieciony ale może być niefortunne ujęcie. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-03-2010, 13:12
|
|
|
przy 1 gość się zarzeka, że nic nie było robione blacharsko 2. srebrny ma coś malowane błotnik tył ? 3. to ponoć szkoda parkingowa natomiast o kierownice pytałem twierdzi, że zmienił bo mu się bardziej podoba ??. Mam jeszcze jedno pytanie jak wygląda użytkowanie silnika DID jak z jego trwałością bo kogo pytam to każdy mówi inaczej |
|
 |
lucxxx
Forumowicz
Auto: Mazda Premacy 2.0 Sportive
Pomógł: 6 razy Dołączył: 26 Mar 2009 Posty: 135 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 09-03-2010, 13:54
|
|
|
drtymf napisał/a: | lucxxx, Comfort ma lakierowane listwy. |
no właśnie nie wiem jak przed FL bo po lifcie to nie koniecznie. mój comfort 2004 ma listwy czarne z chrommowanym paskiem |
_________________ był MSS DID / jest Mazda Premacy 2.0 Sportive
 |
|
|
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-03-2010, 13:59
|
|
|
mis_smis, raczej na trwałość mało kto narzeka kto ma , no chyba że nie wymienia nic i wtedy marudzi , a narzeka najczęściej ten kto nie ma , nie widział a cos od kogoś usłyszał. A co do srebrnego - popatrz na trzecie zdjęcie na błotniku - mi to dziwnie wygląda ale możliwe że to po prostu takie zdjęcie - coś się odbiło. A jeśli chodzi o kierownicę może i tak być ale to sprawa do zbadania bliższego - powiem tak nie widziałem prawie nikogo kto by normalnie kierownicę wymieniał , no chyba że w starszym wozie i na sportową ale jak ma poduchę to nikt się raczej nie tyka. Ale może to ja dziwnych ludzi znam
lucxxx, wiesz dziwne wersje zdarzały się ale przed liftem prawie każdy ma |
 |
|
|
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-03-2010, 22:34 Re: MSS 1,8 GDI i nie tylko prośba o ocenę
|
|
|
Spójrz na priv - mam do sprzedania swojego "spejsa"
Pzdr
masha |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 10-03-2010, 08:37
|
|
|
No właśnie pamiętałem że ktoś z Warszawy sprzedaje GDI, ale nie mogłem znaleźć ogłoszenia żeby koledze podrzucić. masha, o ile dobrze pamiętam to Twój jest jeszcze na czarnych tablicach ? |
|
 |
masha
Forumowicz MASHA
Auto: MSS 1.8 GDI AVANCE
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2007 Posty: 63 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 10-03-2010, 19:02
|
|
|
cns80 napisał/a: | No właśnie pamiętałem że ktoś z Warszawy sprzedaje GDI, ale nie mogłem znaleźć ogłoszenia żeby koledze podrzucić. masha, o ile dobrze pamiętam to Twój jest jeszcze na czarnych tablicach ? |
Nie, tablice ma białe ale za to kolor czarny
Pzdr
masha |
_________________ Pzdr
MASHA
MSS 1.8 GDI AVANCE '01 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-03-2010, 22:52
|
|
|
Dziękuję koledzy za wszystkie sugestie dotyczące zamieszczonych linków. Odnośnie zielonej 1. Gość przestraszył się pytań przez tel ?? i nawet nie przesłał zdjęć, na srebrnym 3. rzeczywiście lakier jeszcze paruję (przejeżdżałem zobaczyłem) odpada nie polecam nikomu 2. Jak będę w Kraku podjadę zobaczę napiszę ... Na razie dalej pozostaje Cari, i coś mi się zdaję, że pozostanie wycieczka za odrę. A jeszcze jedno rozszerzam poszukiwania do silnika 1,3 żona miała okazję się takim przejechać i stwierdziła dla mnie wystarczy taki mi kup pod jednym warunkiem ma być czerwony . Ręce opadają |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2010, 10:43
|
|
|
mis_smis, stary z kobietami się nie dyskutuje . Ma być czerwony to będzie czerwony i już Na szczęście to dość popularny kolor tak że nie powinno być problemu. |
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-03-2010, 20:30
|
|
|
dodam jeszcze jeden nie czerwony http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11848614 z rzeczy które mi się nie podobają to pokrowce na siedzeniach przebieg do sprawdzenia brak oryginalnego radia |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

|
Wysłany: 13-03-2010, 20:26
|
|
|
Fotel kierowcy bez regulacji, powinien mieć dzwignię po prawej stronie. Przebieg dziwnie mały, kierownica wygląda na deko więcej.Naklejki "RALLIART" nie wróżą za dobrze jeśli chodzi o eksploatację.
Wybacz ma jednak dźwignię - nie zauważyłem pod pokrowcami. Trzebaby mu się bliżej przyjrzeć. Źle nie wygląda. |
 |
|
|
|
 |
mis_smis
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-03-2010, 08:58
|
|
|
byłem oglądałem tego z N. Sącza przebieg ?? patrząc na kierownicę to u mnie w Cari jest 130 tyś i jest wiele więcej starta więc jeśli kręcony to nie za wiele, malowany tu i tam ... jak to włoch za to nie ma korozji. Jest jeden problem tzn podczas ostrzejszego dodawania gazu zaczyna drgać silnik (ustępuje po odjęciu gazu)nie wiem co to może być czy poduchy pod silnikiem czy może półoś krzywa.... muszę to jeszcze sprawdzić
[ Dodano: 15-03-2010, 20:27 ]
Dziękuję wszystkim za pomoc sprawa już zamknięta MSS stoi pod domem zakupiony granatowy przebieg 81000 po gruntownym sprawdzeniu raczej realny do zrobienia 2 poduszki pod silnikiem (sparciała guma i pęknięte) 2 tleje wahacza tył. Tyle z mechaniki oleje paski zrobione pozostaje jeszcze tylko szyba przód (kamień) i jazda |
|
 |
|