[II 2.0 DID] Sterowanie radiem z kierownicy |
Autor |
Wiadomość |
mz_soch
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2,0 int+
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-01-2010, 21:11 [II 2.0 DID] Sterowanie radiem z kierownicy
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów
Mam od niedawna Autka int+ salon Wawa i niby wszystko OK, samochodzik jak marzenie,
jedyny problem ze sterowaniem radia z koła kierownicy, udało się je włączyć tylko raz i to przypadkiem na chyba 200 prób. Robię wszystko jak w instrukcji obsługi i
O co chodzi ???? |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 21-01-2010, 21:21
|
|
|
Witamy na forum.
Jeżeli dobrze zrozumiałem to wyłączone radio udało Ci się tylko raz włączyć za pomocą sterowania z kierownicy.
Rozumiem, że radio normalnie chodzi tylko obsługiwać musisz bezpośrednio na nim a nie na kierownicy? |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
mz_soch
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2010, 21:40
|
|
|
Radio działa normalnie, nie da się go obsługiwać z kierownicy i nie można go włączyć z kierownicy, to nie problem pokręcić gałkami, tylko fajnie by było gdyby wszystko działało |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-01-2010, 21:50
|
|
|
mz_soch, nie słyszałem o takim przypadku na forum.
Na Twoim miejscu wybrałbym się do ASO, w końcu po to masz gwarancję.
mz_soch napisał/a: | to nie problem pokręcić gałkami, tylko fajnie by było gdyby wszystko działało | słusznie, bo to to jest. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 21-01-2010, 21:53
|
|
|
Moje zdanie jest takie, że sterowaniem, czego kol wiek przyciskami na kierownicy to nieporozumienie, nawet nie wiedziałem, że da się wł. i wył. radio z kierowniczy. Osobiście używam tego ustrojstwa jedynie do przeskakiwania utworów na płycie z mp3, ostatecznie pogłaśnianie/ściszanie. Najergonomiczniejszym rozwiązaniem jest klasyczny Joy pod kierownicą, niezależnie jak masz skręconą kierownice zawsze jest w tym samym miejscu, |
|
|
|
 |
Steff
Forumowicz
Auto: Glonojad
|
Wysłany: 21-01-2010, 21:55
|
|
|
jedz do aso i rób awanti ,ja nie wiem czy radio da sie włączyć z kiery ,ale głośność mi działa ,natomiast kompletny debil wymyślił to ze nie można zmieniać stacji z kierownicy tylko wyszukiwać
po czorta komu taki wynalazek |
_________________ Japończyk ze styropianu i dykty .
 |
|
|
|
 |
mz_soch
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2010, 21:58
|
|
|
Dzięki WIELKIE, będę jechał do ASO na nieprzymusową wymianę oleju po 2kkm to będą naprawiać. Pozdrawiam i udanego łyk-end-u życzę |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 21-01-2010, 22:09
|
|
|
Ale Panowie...... Radia nie da się włączać i wyłączać z kierownicy. Można sterować głośnością, zmieniać zaprogramowane stacje i zmieniać fale (MW/FM) i źródło dźwięku. Nic pozatym w kwestii regulacji radia. Aha, jest jeszcze przycisk Mute do chwilowego ściszania muzyki. Nie ma natomiast żadnego On-Off.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-01-2010, 22:10
|
|
|
sylb napisał/a: | nawet nie wiedziałem, że da się wł. i wył. radio z kierowniczy | Da się. Trzeba przytrzymać przycisk około 2 sek. Żeby włączyć wystarczy krótkie naciśnięcie.
mz_soch, przy okazji już się dowiedziałeś o jednej z małych minusów Outka. Steff napisał/a: | ...ze nie można zmieniać stacji z kierownicy tylko wyszukiwać... |
|
 |
|
|
|
 |
mz_soch
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2010, 22:47
|
|
|
Outek jest OK, przesiadłem się z Astry 95 rok, tam było głośniej, cały czas coś trzeszczało ale Astra mnie nie zawiodła ani razu, cały czas jeżdziła, a Outku ta rura od turbo.... czekam kiedy spadnie |
|
|
|
 |
Steff
Forumowicz
|
Wysłany: 21-01-2010, 23:44
|
|
|
najgorzej jak się człowiek przesiada z auta klasy wyższej do Outka i pewne rzeczy przestają być oczywiste w przypadku tego wozu |
 |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 22-01-2010, 18:54
|
|
|
Kolego Steff po jaką cholerę się przesiadałeś do Outlandera jak Ci tak źle, kupowałeś kota w worku.Czy może miałeś opaskę na oczach,nie bardzo rozumie.Co za te swoje 130 tysiaków kupisz z takim wyposażeniem z napędem 4x4.Miłego dnia 13zbyszek13 |
|
|
|
 |
AlCapone [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2010, 19:04
|
|
|
13zbyszek13 napisał/a: | Kolego Steff po jaką cholerę się przesiadałeś do Outlandera jak Ci tak źle, kupowałeś kota w worku.Czy może miałeś opaskę na oczach,nie bardzo rozumie.Co za te swoje 130 tysiaków kupisz z takim wyposażeniem z napędem 4x4.Miłego dnia 13zbyszek13 |
Kryzys.......... |
|
|
|
 |
Steff
Forumowicz
|
Wysłany: 22-01-2010, 19:08
|
|
|
kolego Zbyszku myślałem że że choćby podświetlanie przycisków szyb jest standardem od Fiata Cinquecento począwszy a na CSLu skończywszy , ale widać są wyjątki na rynku i nie jest to segment A ,do tego też o ja głupi myślałem że skoro żyjemy w kraju ,który korzysta z 24 godzinnego czasu to moje auto też będzie takowy pokazywało do tego (o ja blondynka ) myślałem że jak wyjadę autem za 130 tys to nie będzie mi non stop coś nad uchem brzęczało umilając tym samym podroż i rekompensując niemożność zmiany stacji z koła kierownicy
o lampkach do czytania z tylu ,braku możliwości zamykania sie automatycznego samochodu po ruszeniu czy świetny patent na sprawdzenie stanu poziomu płynu w spryskiwaczach kończąc
to ostatnie uwieczniłem na foto w celach dalszego rozpowszechniania wśród narodu poprawiając innym humor
To mój pierwszy Japończyk z Holandii i raczej ostatni ,dobrze koledzy radzili żeby z kwotą poniżej 200 klocków nie marzyć nawet o zakupie suva w miarę dobrze wykonanego ,no ale uparłem sie i |
 |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 22-01-2010, 19:27
|
|
|
To po cos Ty chłopie kupowal to auto skoro tyle rzeczy ci nie pasuje????? Po to żeby teraz wylewać swoje smutki na forach internetowych? Widziały gały co brały.... Trzeba bylo kupic używanego Taurega, X5 czy ML za te twoje 130 klocka.
Sam mam oprócz Outka 2 letniego BMW 535D który przesciga jakością wykonania Mitsu o lata świetlne. I co z tego....., Outlander ma swoje zalety i to mi wystarcza i odpowiada.
Pozdr. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
|