Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Sterowanie radiem z kierownicy
Autor Wiadomość
mz_soch 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander 2,0 int+
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 21-01-2010, 21:11   [II 2.0 DID] Sterowanie radiem z kierownicy

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów
Mam od niedawna Autka int+ salon Wawa i niby wszystko OK, samochodzik jak marzenie,
jedyny problem ze sterowaniem radia z koła kierownicy, udało się je włączyć tylko raz i to przypadkiem na chyba 200 prób. Robię wszystko jak w instrukcji obsługi i :butthead:
O co chodzi ????

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 21-01-2010, 21:21   

Witamy na forum. :)
Jeżeli dobrze zrozumiałem to wyłączone radio udało Ci się tylko raz włączyć za pomocą sterowania z kierownicy.
Rozumiem, że radio normalnie chodzi tylko obsługiwać musisz bezpośrednio na nim a nie na kierownicy?

mz_soch 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-01-2010, 21:40   

Radio działa normalnie, nie da się go obsługiwać z kierownicy i nie można go włączyć z kierownicy, to nie problem pokręcić gałkami, tylko fajnie by było gdyby wszystko działało

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2010, 21:50   

mz_soch, nie słyszałem o takim przypadku na forum.
Na Twoim miejscu wybrałbym się do ASO, w końcu po to masz gwarancję. ;)
mz_soch napisał/a:
to nie problem pokręcić gałkami, tylko fajnie by było gdyby wszystko działało
słusznie, bo to to jest.

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 21-01-2010, 21:53   

Moje zdanie jest takie, że sterowaniem, czego kol wiek przyciskami na kierownicy to nieporozumienie, nawet nie wiedziałem, że da się wł. i wył. radio z kierowniczy. Osobiście używam tego ustrojstwa jedynie do przeskakiwania utworów na płycie z mp3, ostatecznie pogłaśnianie/ściszanie. Najergonomiczniejszym rozwiązaniem jest klasyczny Joy pod kierownicą, niezależnie jak masz skręconą kierownice zawsze jest w tym samym miejscu,

Steff 
Forumowicz

Auto: Glonojad
Wysłany: 21-01-2010, 21:55   

jedz do aso i rób awanti ,ja nie wiem czy radio da sie włączyć z kiery ,ale głośność mi działa ,natomiast kompletny debil wymyślił to ze nie można zmieniać stacji z kierownicy tylko wyszukiwać
po czorta komu taki wynalazek :roll: :roll: :roll:

mz_soch 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-01-2010, 21:58   

Dzięki WIELKIE, będę jechał do ASO na nieprzymusową wymianę oleju po 2kkm to będą naprawiać. Pozdrawiam i udanego łyk-end-u życzę

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 21-01-2010, 22:09   

Ale Panowie...... Radia nie da się włączać i wyłączać z kierownicy. Można sterować głośnością, zmieniać zaprogramowane stacje i zmieniać fale (MW/FM) i źródło dźwięku. Nic pozatym w kwestii regulacji radia. Aha, jest jeszcze przycisk Mute do chwilowego ściszania muzyki. Nie ma natomiast żadnego On-Off.

Pozdr.

Dominik

Hiszpan 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2010, 22:10   

sylb napisał/a:
nawet nie wiedziałem, że da się wł. i wył. radio z kierowniczy
Da się. Trzeba przytrzymać przycisk około 2 sek. Żeby włączyć wystarczy krótkie naciśnięcie.

mz_soch, przy okazji już się dowiedziałeś o jednej z małych minusów Outka.
Steff napisał/a:
...ze nie można zmieniać stacji z kierownicy tylko wyszukiwać...

mz_soch 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-01-2010, 22:47   

Outek jest OK, przesiadłem się z Astry 95 rok, tam było głośniej, cały czas coś trzeszczało ale Astra mnie nie zawiodła ani razu, cały czas jeżdziła, a Outku ta rura od turbo.... czekam kiedy spadnie

Steff 
Forumowicz

Wysłany: 21-01-2010, 23:44   

najgorzej jak się człowiek przesiada z auta klasy wyższej do Outka i pewne rzeczy przestają być oczywiste w przypadku tego wozu :roll: :roll:

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 22-01-2010, 18:54   

Kolego Steff po jaką cholerę się przesiadałeś do Outlandera jak Ci tak źle, kupowałeś kota w worku.Czy może miałeś opaskę na oczach,nie bardzo rozumie.Co za te swoje 130 tysiaków kupisz z takim wyposażeniem z napędem 4x4.Miłego dnia 13zbyszek13

AlCapone
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2010, 19:04   

13zbyszek13 napisał/a:
Kolego Steff po jaką cholerę się przesiadałeś do Outlandera jak Ci tak źle, kupowałeś kota w worku.Czy może miałeś opaskę na oczach,nie bardzo rozumie.Co za te swoje 130 tysiaków kupisz z takim wyposażeniem z napędem 4x4.Miłego dnia 13zbyszek13

Kryzys.......... :lol:

Steff 
Forumowicz

Wysłany: 22-01-2010, 19:08   

kolego Zbyszku myślałem że że choćby podświetlanie przycisków szyb jest standardem od Fiata Cinquecento począwszy a na CSLu skończywszy , ale widać są wyjątki na rynku i nie jest to segment A ,do tego też o ja głupi myślałem że skoro żyjemy w kraju ,który korzysta z 24 godzinnego czasu to moje auto też będzie takowy pokazywało do tego (o ja blondynka ) myślałem że jak wyjadę autem za 130 tys to nie będzie mi non stop coś nad uchem brzęczało umilając tym samym podroż i rekompensując niemożność zmiany stacji z koła kierownicy :roll:
o lampkach do czytania z tylu ,braku możliwości zamykania sie automatycznego samochodu po ruszeniu czy świetny patent na sprawdzenie stanu poziomu płynu w spryskiwaczach kończąc
to ostatnie uwieczniłem na foto w celach dalszego rozpowszechniania wśród narodu poprawiając innym humor
To mój pierwszy Japończyk z Holandii i raczej ostatni ,dobrze koledzy radzili żeby z kwotą poniżej 200 klocków nie marzyć nawet o zakupie suva w miarę dobrze wykonanego ,no ale uparłem sie :lol: :lol: i

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 22-01-2010, 19:27   

To po cos Ty chłopie kupowal to auto skoro tyle rzeczy ci nie pasuje????? Po to żeby teraz wylewać swoje smutki na forach internetowych? Widziały gały co brały.... Trzeba bylo kupic używanego Taurega, X5 czy ML za te twoje 130 klocka.

Sam mam oprócz Outka 2 letniego BMW 535D który przesciga jakością wykonania Mitsu o lata świetlne. I co z tego....., Outlander ma swoje zalety i to mi wystarcza i odpowiada.

Pozdr.

Dominik

Odpowiedz do tematu