|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cieknący magiel... i skrzynia |
Autor |
Wiadomość |
umberlee
Forumowicz

Auto: Cs9W 2005r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2010, 12:39 Cieknący magiel... i skrzynia
|
|
|
Witam,
mam pytanko odnośnie maglownicy i skrzyni.
Posiadam wersje E56 USA z silnikiem 2.4 SOHC (96 rok), ostatnio wykryto wyciek z maglownicy. Chciałbym pokusić się o wymianę tego elementu na używany gdyż regeneracja przekracza moje możliwości finansowe. Włożyłem już kupę pieniędzy w tego Gala i nie opłaca mi się go już sprzedawać.
Czy maglownica od modelu E55 także będzie pasowała? Prosiłbym o poradzenie od jakich modeli mogę dobrać tą część i czym się kierować przy zakupie tak aby nie trafić na cieknącą.
Znalazłem coś takiego LINK ALLEGRO, nada się? Co oznacza to "B" przy 2.0?
Jest niby gwarancja rozruchowa... Ciekawe czy obejmuje także wycieki
A może ktoś z was posiada taką część?
Druga sprawa to wyciek ze skrzyni. W warsztacie odradzili mi cokolwiek i poinformowali że za samo zdjęcie skrzyni biorą 500zł. Naprawdę jest tak dużo pracy z tym?
Proszę o pomoc. Jestem mocno zdesperowany
Update :
Znalazłem firmę LINK która zregeneruje mi magiel za 550zł. Co o tym myślicie? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-04-2010, 14:32
|
|
|
umberlee, regeneracjia maglownicy to koszt od 250 do 800zł w mojej okolicy, wszystko zalezne jest od jej stanu technicznego, gwarancja rozruchowa znaczy ze maglownica bedzie dzialac i wspomaganie bedzie dzialac, a ze ona bedzie wyła czy tez bedzie ciekla to juz inna sprawa, z ktorej strony masz wyciek na skrzyni |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
umberlee
Forumowicz

Auto: Cs9W 2005r
|
Wysłany: 14-04-2010, 20:42
|
|
|
ciężko mi powiedzieć z której... Słabo sie znam na mechanice, sproboje sam tam zajrzeć ale mechanik powiedział że z... uszczelnienia(?)
Update:
Cieknie z uszczelnienia półosi i chyba głowicy.
Dużo z tym roboty? |
|
|
|
 |
|
|