|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Carisma] Elektryczy mechanizm podnoszenia szyby |
Autor |
Wiadomość |
RSU
Mitsumaniak Krzysiek

Auto: Opel Vectra 1.8 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-05-2009, 15:11 [Carisma] Elektryczy mechanizm podnoszenia szyby
|
|
|
Witam
Rozebrałem dzisiaj tylne drzwi w celu naprawienia wyżej wymienionego mechanizmu, ale mechanizm ten jest za metalową częścią drzwi. Jak się tam dostać?
Jeszcze takie pytanie dodatkowe: Jaka jest potrzebna ta metalowa linka, która przechodzi przez mechanizm i czy da się ja wymienić, a jeśli się da to jak? W instrukcji serwisowej nic nie znalazłem.
Pozdrawiam RSU |
_________________ '96 Opel Vectra 1.8 16V
'95 Mitsubishi Carisma 1.8 GLS <- Sprzedana |
Ostatnio zmieniony przez glina 23-01-2013, 12:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kamilrozanski
Mitsumaniak
Auto: Stilo 2.4 Abarth
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2010, 13:21
|
|
|
By wykręcić ten mechanizm musisz odkręcić śrubki mocujące, są one właśnie na tej metalowej części drzwi, musisz jednak wymontować cały mechanizm wraz z prowadnicami mocującymi szybę. Najpierw więc zdemontuj uszczelki z pod szyby, i zdemontuj szybę, mocowana jest na jedną śrubkę do prowadnicy, dostęp do niej będzie po opuszczeniu szyby na odpowiednią wysokość, nie pamiętam ile w cm. Po zdemontowaniu szyby będziesz mógł bez problemu odkręcić cały mechanizm i wyciągnąć go razem z prowadnicą przez otwór w drzwiach. Linkę próbowałem też wymieniać ale miałem za duże luzy na prowadnicy i wymieniłem ją w całości na inną używkę.
Pzdr Kamil |
|
|
|
 |
|
|