Lancer rok modelowy 2010 |
Autor |
Wiadomość |
Kicek
Forumowicz
Auto: Sportback Intense 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2009, 18:03 Lancer rok modelowy 2010
|
|
|
Witam wszystkich
W lipcu odbieram mojego SB Intense z roku modelowego 2010. Czy ktoś się może orientuje jakie są ewentualne różnice pomiędzy 2009 a 2010?
pozdrawiam
[ Dodano: 22-05-2009, 09:05 ]
nikt mi nie odpowie na moje pytanie? Przecież każdy z Was posiadaczy nowego miśka chciał wiedzieć wszystko o nim przed odbiorem. No zrozumcie koledzy i koleżanki "nowego" na tym forum . Jeśli ktoś ma jakiekolwiek informacje byłbym naprawdę wdzięczny.
pozdrawiam |
_________________ Kobieta, która w nocy głośno krzyczy, nie warczy w dzień |
|
|
|
 |
kaeres [Usunięty]
|
Wysłany: 22-05-2009, 09:58
|
|
|
Nikt jeszcze takiego nie ma więc jak można Ci pomóc ? |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 22-05-2009, 10:00
|
|
|
A pytałeś dealera? Banalne ale jak kaeres napisał nikt tego jeszcze nie ma więc chyba tylko u nich można szukać info na ten temat. |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
poziomka
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 234 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-05-2009, 10:05
|
|
|
Dealer - na chwilę obecną |
|
|
|
 |
Kicek
Forumowicz
|
Wysłany: 22-05-2009, 10:28
|
|
|
No w ostateczności to dealera pomęczę. Ale, że do odbioru Lancerka trochę jeszcze mam więc nie będę go nachodził bo jakiś drętwy typ jest. Jak mu powiedziałem, żeby ustawili włączanie świateł razem z zapłonem (problem z wygaszaniem wyświetlacza radia rozwiązany) to się koleś pośmiał i powiedział, że wiem więcej niż serwis. Sam nie wiem czy się ze mnie wyśmiewał czy nie . |
|
|
|
 |
MichalRej
Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1.8
|
Wysłany: 22-05-2009, 11:18
|
|
|
Witam wszystkicyh serdecznie, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.
Dokładnie tydzień temu stałem się szczęśliwym posiadaczem miśka
Moja historia z zakupem tego samochodu była z jednej strony bardzo krutka,
a z drógiej bardzo burzliwa i zmienna (ale to jest wątek na inną okazję )
A odpowiadając na Twoje pytanie Kicek,
z tego co wiem odnośnie Sedana, to w modelach 2010 w wersji Invite zamiast systemu bluetooth będą dodane światła przeciw mgielne, a wersja Intense nie będzie się niczym różniła od 2009 (tylko tak jak mówię to dotyczy Sedana, ale myślę że w SB będzie tak samo)
Pozdrawiam[/i] |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 22-05-2009, 11:29
|
|
|
Kicek napisał/a: | No w ostateczności to dealera pomęczę. Ale, że do odbioru Lancerka trochę jeszcze mam więc nie będę go nachodził bo jakiś drętwy typ jest. Jak mu powiedziałem, żeby ustawili włączanie świateł razem z zapłonem (problem z wygaszaniem wyświetlacza radia rozwiązany) to się koleś pośmiał i powiedział, że wiem więcej niż serwis. Sam nie wiem czy się ze mnie wyśmiewał czy nie . |
Zaproponuj panu forum jako żródło dodatkowych informacji O światłach do jazdy dziennej temat też jest. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
Kicek
Forumowicz
|
Wysłany: 22-05-2009, 12:49
|
|
|
W ogóle jakiś dziwny był. Jak niedawno zadzwoniłem z pytaniem o koszty przeglądów gwarancyjnych to słyszałem jak się darł do serwisantów z tym samym pytaniem .
A swoją drogą to jak ja byłbym właścicielem salonu/serwisu to moi pracownicy musieliby znać nie tylko kilkustronicowe foldery reklamowe ale właśnie takie fora jak te. Przecież tu najwięcej info jest z pierwszej ręki nt. podstawowych pytań zadawanych przez klientów.
Przy okazji, trochę OT ale jak się zastanawiałem nad wyborem fury (Megane/Civic/Bravo) to niemiłosiernie mnie wkurzało, że żaden z agentów nie potrafił zareklamować mi swojego auta na tle konkurentów z segmentu. Nic a nic nie wiedzieli o innych markach. A przecież zdecydowanie więcej szacunku miałbym do kogoś kto mi pokazuje mocne i słabsze strony swojej marki aniżeli do kolesia, który wpada w cielęcy zachwyt piepsząc jakieś slogany reklamowe i przekłamując dane nt. konkurencji. Jak mu powiedziałem, że tandetnie wyglądają pokrętła od klimy to mi wyjechał z tekstem, że niespotykana dokładność regulacji nie do osiągnięcia za pomocą przyciskowego sterowania.
Tak czy siak wybrałem to co wybrałem i nie żałuję Chyba, że się okaże że nie wejdzie do bagażnika wózek dla synka, wtedy będę musiał szanownych forumowiczów prosić o jakiś tani przytulny garaż dla mnie i mojego Sportbacka bo mnie kobieta z domu wywali na zbity pysk
Napisałem maila do MMC w sprawie modelu 2010 i czekam na odpowiedź. |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-05-2009, 13:20
|
|
|
MichalRej napisał/a: | w wersji Invite zamiast systemu bluetooth będą dodane światła przeciw mgielne |
To kiszka, ja z tych 2 rzeczy wolę bluetooth! Uważam, że działa świetnie, jedno z fajniejszych urządzeń w samochodzie! |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 22-05-2009, 14:29
|
|
|
Luk napisał/a: | MichalRej napisał/a: | w wersji Invite zamiast systemu bluetooth będą dodane światła przeciw mgielne |
To kiszka, ja z tych 2 rzeczy wolę bluetooth! Uważam, że działa świetnie, jedno z fajniejszych urządzeń w samochodzie! |
Za którą to rzecz trzeba bulić w innych markach samochodów . Ja też wolę BT od przeciwmgielnych. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
Luk
Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 Invite
Pomógł: 26 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Posty: 1733 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 22-05-2009, 14:40
|
|
|
Fakt, przed kupnem Lancera konfigurowałem sobie inne marki i wyszło mi że za Octavię z takim samym wyposażeniem i podobnym silnikiem chcą jakieś 15 tys. więcej |
|
|
|
 |
Kicek
Forumowicz
|
Wysłany: 22-05-2009, 14:54
|
|
|
Właśnie dostałem odpowiedź; wg MMC nie ma żadnych różnic pomiędzy 2009 a 2010 w Sportbacku..... |
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 737 Skąd: wiesz, że ja to ja?
|
Wysłany: 23-05-2009, 08:38
|
|
|
Trik napisał/a: | Luk napisał/a: | MichalRej napisał/a: | w wersji Invite zamiast systemu bluetooth będą dodane światła przeciw mgielne |
Za którą to rzecz trzeba bulić w innych markach samochodów . Ja też wolę BT od przeciwmgielnych. | Przeciwmgielnych użyłem raz - żeby zobaczyć, jak świecą.
Blututa używam codziennie, bez niego jak bez ręki.
Wniosek jest prosty - zobaczyli co jest potrzebne i przenieśli do wyższej wersji. Marketing. |
|
|
|
 |
Nieposiadacz
Nowy Forumowicz
Auto: Fiat Bravo
|
Wysłany: 13-07-2009, 10:47
|
|
|
Na stronce "samar" w wyposażeniu sedana informa 2010 znajduje się np. chłodzony schowek. Słyszał coś ktoś o tych zmianach? http://www.samar.pl/__/__.../42739/__Wyposażenie-Mitsubishi-Lancer-Inform-2010-1-5-Ben-109-KM-MIVEC-Sedan-4d-Manualna-5.html |
|
|
|
 |
jurekschroda
Forumowicz
Auto: Lancer, Colt, Carisma
Pomógł: 12 razy Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 683 Skąd: Wielkopolska
|
Wysłany: 13-07-2009, 12:00
|
|
|
Cytat: |
PostWysłany: 22-05-2009, 14:54 Temat postu:
Właśnie dostałem odpowiedź; wg MMC nie ma żadnych różnic pomiędzy 2009 a 2010 w Sportbacku..... |
Są na pewno - dostałeś błędną informację.
Zmiany w roku modelowym 2010 dotyczą głównie wersji
Invite:
- brak zestawu bluetooth
- światła przeciwmgielne
- czujnik deszczu ( automatyczne wycieraczki)
- automatyczne światła (czujnik zmierzchowy - w Polsce nieprzydatne)
Ponadto, każdy Lancer z silnikiem 1.8 (także wersje Inform) będzie miał ozdobną końcówkę rury wydechowej. |
|
|
|
 |
|