|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Migająca kontrolka blokady międzymostowej... |
Autor |
Wiadomość |
krzysiek3516
Nowy Forumowicz Cichy - 695117436

Auto: Pajero 2,8 Long
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-04-2010, 22:29 [2.8 TD] Migająca kontrolka blokady międzymostowej...
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie.
Niedawno kupiłem Pajero II z 97roku z silnikiem 2,8.
Posiadam skrzynię manualną super selekt i zauważyłem że czasami mruga mi kontrolka blokady między mostowej (pomarańczowy kwadracik) przy wyłączonym napędzie
Napędy sprawne, blokada działa.
wszystko sprawnie się załącza, jedynie przy wyłączeniu blokady trzeba przejechać dłuższy kawałem żeby się rozłączyło, nie wiem dokładnie jeszcze jak to ma się naprawdę rozłączać ale na pewno troszkę szybciej niż jest dotychczas.
Proszę podpowiedzcie jak to jest z tą kontrolką i co uczynić aby nie mrugała. |
|
|
|
 |
Gobio
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 2,8
|
Wysłany: 23-04-2010, 09:18
|
|
|
Witam, aby nie zakładać następnego tematu podepnę się tutaj. Jak jest załączana blokada mechanizmu międzyosiowego-elektrycznie czy pneumatycznie?
Pozdro
Gobio |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 23-04-2010, 11:09
|
|
|
Gobio napisał/a: | Witam, aby nie zakładać następnego tematu podepnę się tutaj. Jak jest załączana blokada mechanizmu międzyosiowego-elektrycznie czy pneumatycznie?
Pozdro
Gobio |
Elektyka podłączona jest do kompresora, a kompresor pneumatycznie załącza blokadę. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
konradgdynia
Forumowicz

Auto: Pajero 2,8 TD Long '98
|
Wysłany: 23-04-2010, 23:27
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Gobio napisał/a: | Witam, aby nie zakładać następnego tematu podepnę się tutaj. Jak jest załączana blokada mechanizmu międzyosiowego-elektrycznie czy pneumatycznie?
Pozdro
Gobio |
Elektyka podłączona jest do kompresora, a kompresor pneumatycznie załącza blokadę. |
oj chyba nie
blokada miedzy osiowego układu różnicowego załączana jest mechanicznie w skrzynce rozdzielczej, a blokada tylnego mostu jest załączana za pomocą kompresora pneumatycznie |
|
|
|
 |
|
|