Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E52A 1.8] Lampki w drzwiach
Autor Wiadomość
Kacper150985 
Forumowicz
Kacper

Auto: mitsubishi galant 1.8glsi 1994
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-04-2010, 08:30   [E52A 1.8] Lampki w drzwiach

Witam
Panowie mam takie pytanie czy orientuje się ktoś gdzie znajduje sie bezpiecznik (jesli takowy istnieje) od tych czerwonych lampek w drzwiach, bo wiem że sa dwie puszki z bezpiecznikami (jedna pod maską obok akumulatora, a druga po lewej stronie kierownicy pod spodem).Albo może ktoś mi podpowie czym jeszcze może być spowodowane to ze nie działają po otwarciu drzwi dodam tylko że sprawdzałem żarówki i podpinałem inny czujnik ten co uruchamia ale dalej nic. Sytuacja wygląda jeszcze tak że od strony pasażera po otwarciu przednich drzwi nie działa lampka natomiast gdy otworzę tylne - to zapala się, natomiast po stronie kierowcy nawet jak tylne są otwarte nie ma żadnej reakcji. proszę o podpowiedzi czym to może być spowodowane.

I tak jeszcze podpytam może ktoś będzie wiedział, czy wydech (tłumik środkowy plus końcowy) od hetchback'a bedzie pasował do sedana (oba z silnikami 1.8) bo tak na pierwszy rzut oka wydaje mi się że są identyczne ale wolę się upewnić.
Dziekuję za podpowiedzi i pozdrawiam!

luki_84 
Mitsumaniak

Auto: Galant E52A 1,8 16V B,G (4G93)
Wysłany: 16-04-2010, 08:45   

Słuchaj, ja kiedyś też szukałem i nie dam sobie głowy uciąć, ale wydaje mi się że ten bezpiecznik jest w komorze silnika. Chyba był żółty (nr chyba 27???) i odpowiada za kilka rzeczy ( chyba radio, oświetlenie wnętrza i coś jeszcze). :P

Przeczytałem jeszcze raz i dodam że pewnie po zimie zaśniedziały ci połączenia (włączniki, krańcówki) przy drzwiach. Z produ łatwo znaleźć- od strony drzwi tylnych masz taki mały dzyndzel ( czarny, osłonięty gumową harmonijką). Z tyłu za to samo odpowiada kawałek plastiku na zamku ( ten na błotniku). Poruszaj tymi elementami i zobacz czy zadziała :twisted:

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 16-04-2010, 10:48   

Proponuje zajrzeć wpierw do wyłaczników krańcowych drzwi.

Układy wydechowe są jednakowe, mozesz się przekonać zerkajac tu http://www.catalogue.bosa...uel=B&year=1994
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Kacper150985 
Forumowicz
Kacper

Auto: mitsubishi galant 1.8glsi 1994
Wysłany: 16-04-2010, 11:36   

Dzięki Panowie za podpowiedzi.
robertdg mam jeszcze takie pytanko do ciebie bo rozumiem że pisząc o "wyłaczników krańcowych drzwi" masz na myśli te które są widoczne na tej aukcji http://www.motoallegro.pl..._drzwi_prz.html czy może jeszcze jakieś inne wyłaczniki występują, bo jeśli o te ci chodzi to sprawdzałem oby dwa, przeczyściłem je i nadal nic, nawet założyłem od innego Galanta ale też nie działało chyba że tamten też to miał uszkodzone bo był po wypadku i nie był jak sprawdzić czy przy tamtym działały.
Pozdrawiam

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 16-04-2010, 11:42   

Kacper150985, jak wyciagales juz wylaczniki to trzeba bylo sprawdzic czy wogóle dochodzi sygnał po kabelku, być może wybiło bezpiecznik oświetlenia wnętrza. jak sie nie myle i dobrze słyszalem to w serwisie nowa taka krancowka kosztuje około 25zł
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Odpowiedz do tematu