|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 21-11-2007, 16:41 |
Problem z mocą i odpalaniem - Lancer 1,6 16V GLXi 95' |
Autor |
Wiadomość |
cyprys4 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 10:42 Problem z mocą i odpalaniem - Lancer 1,6 16V GLXi 95'
|
|
|
Witam! Czytalem wszystkie tematy, ale nie widziałem odpowiedzi na mój problem: mój lancerek(Lancer 1,6 16V GLXi 95') chodzil bez problemu, dopóki nie wymieniłem baku (kupiłem używany,ale w dobrym stanie, poprzedni był dziurawy...). Po wymianie baku lancerek nie pali od razu, tylko trzeba go jakieś 2,3 sekundy pokręcić. Również zauważyłem lekki spadek mocy. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna???Może coś z pompą paliwa...Choć przed wymianą baku chodziła bez problemów.Może w nowym baku był jakiś pył, czy coś w tym stylu...Jeżdżę na benzynie, nie mam gazu.Pomóżcie!!! |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-09-2006, 13:50
|
|
|
jak już te oględziny przebrniesz - to sprawdz ciśnienie na listwie bo może być pompeczka paliwa do wymiany - niezaszkodziło by ew. przedmuchać wszystkie przewody kompresorem ( miałem taki przypadek u kumpla w primerze jakimś sposobem dostał się fus do przewodu i kicha o mało co nie zachlastaliśmy rozrusznika i akumulatora) chyba że dmuchanko zrobiłeś
tuż przed spięciem przewodów paliwowych i masz pewność że ok. |
|
|
|
 |
wojmi1
Mitsumaniak lancer kombi i gal

Auto: lancer combi g37 i c12 galE32
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 49 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 1579 Skąd: Oswiecim-Piotrowice
|
Wysłany: 29-09-2006, 17:45
|
|
|
Wszystko co napisali koledzy ok popieram .Zwroc uwage czy przewod paliwowy miejest grzies przygiety uderzony np kamieniem albo przy montarzu. |
_________________ lancer 4 wd combi 87, 89 ; c12v 1.5 90, gal E33 90 +e33 |
|
|
|
 |
|
|