Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: akbi
24-10-2009, 09:43
Ubezpieczenie OC + AC
Autor Wiadomość
Rudy_G 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback '09
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 22-10-2009, 15:13   Ubezpieczenie OC + AC

Witam,
Jestem na etapie wyboru ubezpieczyciela dla mojego nowego Miśka. I muszę przyznać, że mam z tym niezły ból głowy bo ceny w zależności od firmy wahają się od ok. 2000 pln (AXA) do 5500 pln (WARTA). Przewertowałem forum i takiego zestawienia nie widziałem albo są rozsiane po różnych wątkach.
Wiem, że ubezpieczenie to bardzo indywidualna sprawa, zależna od wielu czynników, ale może jeśli więcej osób się wpisze to wyjdzie z tego całkiem niezłe porównanie.

Proszę używajcie w odpowiedzi tego szablonu.

[Ubezpieczyciel]: nazwa
[Cena AC + OC]: pln
[Zniżka/Zwyżka]: w %
[Model]: Np. Sportback 1.5/ Sedan 2.0D
[Wiek kierowcy pow 26lat]: tak/nie
[Prawo jazdy od min 3 lat]: tak/nie
[Uwagi]: Np. samochód zastępczy w pakiecie, dodatkowe zabezpieczenia auta obniżające składkę, ubezpieczenie szyb, przebieg rozliczenia wykonanych naprawy z AC, ogólna ocena szybkości/sprawności wypłacania ubezpieczenia ...itd.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

kaeres
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2009, 15:22   

Wiem, że z tym jest ból głowy ale taki wątek nic Tobie nie da przy wyborze ubezpieczyciela.
Tam gdzie inni mają najtaniej tam drudzy mogą mieć najdrożej.
Zwracaj jedynie uwagę na "co jet w pakiecie".
Dopytuj się dokładnie bo mają różne myki abyś wybrał właśnie "ich" ofertę.
A to nie będzie wykupiona amortyzacja, a to na nieoryginalnych częściach będzie robiona ew. naprawa, a to bez assistance, a to bez krajów UE, itd.

Pawcho 
Forumowicz
Pawcho

Auto: Lancer 1.8 SB Intense
Wysłany: 22-10-2009, 16:47   

Przede wszystkim jest to kwestia zniżek jak masz max.zniżki to full pakiet np.w PZU lub Warcie nie przekroczy 2400zł ja dałem 2280/pzu/.Skusiło mnie lenistwo i "zaprzyjaźniony"agent.Nie muswzę latać,sam przychodzi,pilnuje terminów itp./mam też u niego ubezp.domu/

jurekschroda 
Forumowicz

Auto: Lancer, Colt, Carisma
Wysłany: 22-10-2009, 17:20   

Jeśli to nowy misiek, to masz ubezpieczenie w salonie w Hestii (oc,ac,nw) za 1800 - bez udziału własnego, ze zwrotem wartości fakturowej. Bez znaczenia jakie masz zniżki, wiek itp.

Tenzo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 09
Wysłany: 22-10-2009, 19:39   

W salonie z nowym dostaniesz na pewno najtaniej. Każdy ubezpieczyciel Ci powie, że pakietu z nowym samochodem nikt nie przebije w pierwszym roku. Ja płaciłem 1800 pln w Alianz. Szkoda czasu pytaj dilera taniej raczej nie znajdziesz.

Radassss 
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
Wysłany: 22-10-2009, 20:07   

ok 1350 przez MBank w zeszlym roku, na max znizkach bez wkladu wlasnego

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 22-10-2009, 21:59   

Tenzo napisał/a:
W salonie z nowym dostaniesz na pewno najtaniej. Każdy ubezpieczyciel Ci powie, że pakietu z nowym samochodem nikt nie przebije w pierwszym roku. Ja płaciłem 1800 pln w Alianz. Szkoda czasu pytaj dilera taniej raczej nie znajdziesz.

Kontynuacja tego pakietu w latach następnych tez jest.

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 23-10-2009, 08:48   

Kurde a mi babka w salonie wyliczyla, bez znizek, w Hestii (fakt ze razem z zona) jakies 4000 zl...

Radassss 
Forumowicz

Auto: Lancer 08 1.8 invite,
Wysłany: 23-10-2009, 09:32   

DiD jest o ponad 10000 drozszy ale 4000 to chyba przegiecie... podzwon po towarzystwach i na pewno znajdziesz lepsza oferte
OC kosztowalo 270, AC dokladnie nie pamietam bo tego kwitu przy sobie nie nosze ;)

Lestat 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-10-2009, 10:24   

nie no DID jest o 19 tys drozszy ;-) no moze bedzie jakas promocja...jeszcze sie zobaczy.

bulapol 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sedan 1,8 ...czekam...
Wysłany: 23-10-2009, 20:52   

Ja też niedługo będę się rozglądał za ubezpieczeniem. Mi gościu z salonu mówił coś o promocji w Ergo Hestii. Niby 50% zniżki co dawało jakieś 1800 zeta. Wspomniał jednak coś, że ona się kończy z końcem października a ja mam odbiór auta w listopadzie :/

waldinio 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sedan 1.8
Wysłany: 23-10-2009, 21:01   

ulrik napisał/a:
Kurde a mi babka w salonie wyliczyla, bez znizek, w Hestii (fakt ze razem z zona) jakies 4000 zl...

heh, to jeszcze nic! ja mam w hestii ubezpieczone mieszkanie, zapytałem o ubezpieczenie pakietowe, wyszło w pakiecie 7200zł!! :shock: bez pakietu 8800!!!! :shock: :shock: grzecznie podziękowałem za rozmowę... :P

plbarti 
Forumowicz

Auto: Sportback&Outlander
Wysłany: 23-10-2009, 21:04   

ja ze zniżkami w hestii "na mieście" najpierw 2800 później 2400 a w salonie zapłaciłem 1800 też ubezpieczenie hestii , przy zakupie nowego auta w salonie przeważnie mają jakieś ekstra pakiety na ubezpieczenia

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 24-10-2009, 00:15   

Polbarti wszystko pieknie ładnie, też mam za podobną kwotą ubezpieczenie, ale aglomeracje miejskie mają swoje widełki cenowe, stopień ryzyka i "potrzeby" :biggrin: Zmień tylko adres na warszawski lub krakowski i dowiesz się o co kaman. :wink:
Ulrik, ale jak doliczysz zniżki to będzie dobrze? :)

Lestat 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-10-2009, 06:24   

No problem w tym ze przez dlugi okres czasu jechalem na plecach znizek tescia i sam nie wypracowalem sobie znizek...teraz postanowilem odciac pepowine no i masz babo placek ;-)
O promocji pazdziernikowej tez slyszalem ale niestety ja tez mam odbior w listopadzie - moze zrobia inna akcje, np Mikolaj ;-) hehe

Odpowiedz do tematu