|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zniszczony przewód klimy w ASo canpol człuchów |
Autor |
Wiadomość |
oloolosz
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1,9 DiD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 83 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 28-05-2010, 08:28 zniszczony przewód klimy w ASo canpol człuchów
|
|
|
witam
rok temu wymieniałem pompe wspomagania w moim spejsu,mechanik po montazu niezałozyl dystansów na przewod od klimy,który przechodzi nad pompa i sie przetarłł,czynnik chłodzacy wyparował.
Czy ten warsztat powinien sam ten waz naprawic?a co z klima?przecierz kilka razy próbowałem jej uzyc,kompresor mógł sie zapsuc przecierz.
dzieki i pozdrawiam |
_________________ MSS 2004 102km 320tkm |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 28-05-2010, 08:45
|
|
|
Warsztat powinien to naprawić. Choć w praktyce bywa różnie.
Klima powinna być OK, bo kompresor się nie załączy kiedy nie ma ciśnienia w układzie. |
|
 |
oloolosz
Forumowicz
Auto: mitsubishi space star 1,9 DiD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lut 2009 Posty: 83 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 28-05-2010, 09:15
|
|
|
próbowalem raz użyć klimy,i poleciało ciepłe powietrze
na jaki przepis prawny sie powołac jakby niechcieli mi tego uznac?jaka by była dalsza droga w razie odmowy?sąd?
Dzięki,pozdrawiam
[ Dodano: 28-05-2010, 09:25 ]
Dzwoniłem przed chwilą do warsztatu,powiedzieli,że muszą zobaczyć to i ewentualnie ja dostarcze wąż a oni nabiją klime.
Czy to zdrowy układ?naprawa węża 150 zł |
_________________ MSS 2004 102km 320tkm |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 28-05-2010, 10:56
|
|
|
oloolosz napisał/a: | na jaki przepis prawny sie powołac jakby niechcieli mi tego uznac?jaka by była dalsza droga w razie odmowy?sąd?
Dzięki,pozdrawiam | Ciężko Ci będzie to udowodnić po takim czasie jednak lepiej iść na jakąś ugodę.
oloolosz napisał/a: | Dzwoniłem przed chwilą do warsztatu,powiedzieli,że muszą zobaczyć to i ewentualnie ja dostarcze wąż a oni nabiją klime.
Czy to zdrowy układ?naprawa węża 150 zł | Myślę że tak. Tylko najpierw pokaż im auto z uszkodzonym wężem i niech otworzą na to zlecenie i napiszą Ci że nabicie będzie darmowe. A dopiero później naprawiaj wąż. |
|
 |
|
|