Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
POMOC dla potrzebującej
Autor Wiadomość
carismax 
Mitsumaniak
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DiD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-05-2010, 13:51   POMOC dla potrzebującej

Witajcie kochani.

Jeśli macie w domach niepotrzebne meble nadające się do użycia to proszę o kontakt.

Znajoma ma poważny problem, została opuszczona przez męża i została sama z dziećmi. Dostała od miasta mieszkanie socjalne, ale niestety puste. Nie ma żadnych szafek, stołów, praktycznie nic.

Odbieram meble osobiście - 500-031-838

Z góry wszystkim dziękuję

mario mario 
Mitsumaniak

Auto: galant elegance combi 2,5 B
Wysłany: 08-05-2010, 21:40   

Nielicha sprawa. Do Poznania trochę daleko, może ktoś ma pomysł aby w inny sposób pomóc na odległość.

[ Dodano: 08-05-2010, 21:44 ]
carismax, Napisz coś więcej coś co pobudzi ludzi do działania, ja mogę wypowiedzieć się za siebie. Zakładam z góry, ze to co piszesz to szczera prawda, ale wiele osób chciałoby uwiarygodnienia, wtedy możnabyłoby zorganizować dzieciakom jakąś pomoc materialną, a dla matki finansową, ale podkreślam to tylko moja opinia na temat tej sytuacji.

carismax 
Mitsumaniak
Forumowicz

Wysłany: 09-05-2010, 01:03   

mario mario napisał/a:

[ Dodano: 08-05-2010, 21:44 ]
carismax, Napisz coś więcej coś co pobudzi ludzi do działania, ja mogę wypowiedzieć się za siebie. Zakładam z góry, ze to co piszesz to szczera prawda, ale wiele osób chciałoby uwiarygodnienia, wtedy możnabyłoby zorganizować dzieciakom jakąś pomoc materialną, a dla matki finansową, ale podkreślam to tylko moja opinia na temat tej sytuacji.

Uwiarygodnienia...

Tak potrzebuję te meble żeby sobie zrobić mega ognisko na działce...

Ja przepraszam....

Mam wam dać adres do tej kobiety żebyście pojechali i zobaczyli że ktoś ma naprawde przej!@#$ w życiu?? Po co innego mogły by mi być potrzebne stare meble.

Poza tym nie chodzi tu o pieniądze (pomoc finansową). Chodzi tu o stare meble, które dla kogoś nie mają już kompletnie żadnej wartości a innym mogą poprawić w jakiś sposób komfort życia.

[ Dodano: 09-05-2010, 01:03]
Przepraszam że tak wybuchłem ale po pierwsze to dla mnie jest delikatna sprawa a po drugie ja nie proszę o pieniadze czy wartościowe rzeczy tylko o stare niepotrzebne meble. Chyba nie trzeba tego bardziej uwiarygadniać niż to co napisałem w poprzednim poscie.

Innym, dziękuję już za pierwsze oferty

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 09-05-2010, 01:34   

mam do oddania 2 tapczany, ladne nie zniszczone, do tego caly segment, z tym, ze lokalizacja - szczecin ,wiec trzebaby bylo zalatwic jakis transport jak cos to PW

mario mario 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-05-2010, 06:37   

No tak przyjacielu, wybuchłeś. Ja jasno napisałem, że z mojej strony jest wszystko jak najbardziej, ale są ludzie którzy potrzebują uwiarygodnienia. Po czymś takim może więcej osób ujawniłoby swoje dobre serce. Jeżeli o mnie osobiście chodzi to i z Lublina zorganizowałbym jakiś transport, ale sam wiesz, ze to daleko i czasami nieopłacalne. Piszesz o meblach, które są zbędne czyli nie przedstawiają komuś większej wartości, w takim przypadku taki transport może przekroczyć kilkukrotnie wartość tych mebli. Ponadto dobrze by było na pisać jakie meble są potrzebne, po prostu sprecyzować, aby nie było ofert samych wersalek lub kompletów segmentowych do kuchni lub pokoju. Moja intencja jest taka, że jak nie mogę z Lublina dowieźć mebli to może w inny sposób pomogę, tak nawet finansowo. Były na tym forum organizowane różne akcje i sam kilkukrotnie przelewałem pieniądze. Z pieniędzmi jest zawsze problem, bo na konto, bo to darowizna, bo prawo i podatki, ale jest wiele innych sposobów zebrania pieniędzy i dostarczenia. Kolejna rzecz, piszesz z"z dziećmi", takie słowa mnie osobiście najbardziej poruszają, nie wiem w jakim wieku są te dzieci, ale można zorganizować zbiórkę ubrań lub innych rzeczy potrzebnych w życiu codziennym.
I nikt cię na pewno nie podejrzewa, ze potrzebne ci drewno na majowego grila. Myśląc, że kobieta nie ma pieniędzy na najtańsze używane meble, myślę, że też może nie mieć pieniędzy na inne niezbędne, do życia codziennego przedmioty.

carismax 
Mitsumaniak
Forumowicz

Wysłany: 09-05-2010, 12:00   

mario mario jeszcze raz Cię przepraszam.

Wiesz, szczerze mówiąc jeśli chodzi o to uwiarygodnienie, to myślę że jest ono nie potrzebne. No jeśli ktoś w takiej sprawie potrzebuje uwiarygodnienia to trochę dziwne to dla mnie. Wiesz, to tak jakbyś spotkał na ulicy leżącego człowieka który potrzebuje pomocy i zaczął go wypytywać czy on naprawde jest chory i żeby Ci to udowodnił. Rozumiesz co mam na myśli.
Mam do Ciebie szacunek za to że zareagowałeś natychmiastowo - że masz w sobie człowieka.

mario mario 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-05-2010, 12:09   

carismax, Poczytaj inne tematy dotyczące jakichkolwiek zbiórek charytatywnych, a zrozumiesz moje intencje.
VW golf 95', 2,0 B - był na przetrwanie (12/100)
VW passat 97', 1,9 TDI - był najlepszy z passatów
VW passat 00', 1,9 TDI, asb - był jeszcze bardziej funkcjonalny
VW passat 91', 1,8 B+G - był bardzo funkcjonalny i oszczędny
Opel ascona 86', 1,6 B - był super

PiotrBe 
Mitsumaniak
- ogrodnik

Auto: Galant 2,5 V6-24 '97
Wysłany: 09-05-2010, 12:11   

ja w najbliższym czasie będe miał na wydaniu trochę mebli, odezwę się do Ciebie później na kom. Z transportem mogę pomóc, bo i tak codziennie wysyłam dostawczaka w okolice poznania
i kolejny Miśkowaty: Hyundai H100, zwany pokraką

2.XII.08 Od dzisiaj tata;D

mario mario 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-05-2010, 12:13   

Widzisz jak na razie tylko Rafal_Szczecin zareagował, oferując swoją pomoc. :angel11:

[ Dodano: 09-05-2010, 12:15 ]
O przepraszam, w chwili, kiedy pisałem pierwsze zdanie tego posta kolega zaoferował się.

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 09-05-2010, 12:37   

mario mario napisał/a:
Widzisz jak na razie tylko Rafał_Szczecin zareagował, oferując swoją pomoc. :angel11:

mam calkowity remont w domu, rzeczy sa naprawde w dobrym stanie, wiec szkoda, zeby wyladowaly na smietniku, skoro mozna komus pomoc.
do tego procz ww. rzeczy, moge oddac jeszcze rozkladany tapczan, do kompletu dwa fotele, i dwie pufy. oraz w idealnym stanie stolik drewniany.jezeli chcesz, to porobie zdjecia ww.rzeczy,jezeli potrzeba, to rowniez oddam praktycznie nowe drzwi przesowne , oraz dwie szt tak samo praktycznie nowych drzwi do pokojow.

mario mario 
Mitsumaniak

Wysłany: 09-05-2010, 12:47   

carismax, Kombinuj z chłopakami jakiś transport i załatwiaj sprawę z kolegą Rafałem, jak trzeba wspomóc opłatę transportu z chęcią się dorzucę, nie ma problemu.

[ Dodano: 10-05-2010, 21:29 ]
Halloooo, co się dzieje w temacie, jak pamiętam pisało "pina sprawa" lub coś takiego, i co i cisza, to co pomagamy czy nie, internet dzisiaj mamy w każdym miejscu, można coś napisać.
VW golf 95', 2,0 B - był na przetrwanie (12/100)
VW passat 97', 1,9 TDI - był najlepszy z passatów
VW passat 00', 1,9 TDI, asb - był jeszcze bardziej funkcjonalny
VW passat 91', 1,8 B+G - był bardzo funkcjonalny i oszczędny
Opel ascona 86', 1,6 B - był super

Odpowiedz do tematu