| 

|  | Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki 

|  |  

| Ogłoszenie |  
         |   
 W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
 Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
 Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
 |  

| [Cari 1.8 GDI] PROSZE O POMOC PROBLEM Z KONTROLKA -chek engi |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | blank36   Nowy Forumowicz

Auto: carisma 1,8 gdi automat
 Kraj/Country: Polska

| 

|    Wysłany: 05-05-2010, 08:37   [Cari 1.8 GDI] PROSZE O POMOC PROBLEM Z KONTROLKA -chek engi |   
 |  
               | 
 |  
               | witam posiadam carisme 98r 1.8 gdi automat.moj problem polega na tym:auto jak jest zimne ładnie pali lecz gdy sie rozgrzeje zapala sie kontrolka -chek engine- i po 20 sekundach gasnie i nie moge jej odpalic dopuki dobrze nie ostygnie.
 i tak jest za kazdym razem.[/color]

wczesniej wymieniłem przepustnice bo nie trzymała mi obrotów,ale automat zaczoł bardzo puzno przełanczac biegi tak dopiero przy 4000 obrotów dodam ze przepustnica jest od carismy z manualna skrzynia biegów czy to ma jakies znaczenie co do zmiany biegów w automatycznej skrzyni?

prosze o pomoc bo w mojej okolicy mechanicy daja sobie rade tylko ze sciaganiem pieniedzy i nic wiecej

POZDRAWIAM
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Bartek   Mitsumaniak
 friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A

| 

|  Wysłany: 05-05-2010, 08:46 |   
 |  
               | 
 |  
               | Wybłyskaj kod błędu zwierając pin 1 z 4 złącza diagnostycznego. Długie impulsy kontrolki to dziesiątki, a krótkie jedności kodu błędu. 
 Stawiam na 22 lub 23
  , ale potwierdzenie tylko przez wybłyskanie, lub forum.jasnowidz.pl 
 [ Dodano: 05-05-2010, 09:48 ]
 PS. przepustnice są zamienne, do tego stopnia, że przepustnica od Galanta 2.4 GDi dobrze radzi sobie w Space Starze 1.8 GDi

PS2. Podaj rejon "warszawskiego", może będę mógł pomóc osobiście
   |  
				| _________________ Pozdrawiam
 MITSUMANIAK Bartek

Outlander III '14
 Galant 1600 L '82
 Legnum VR-4 '99
 Space Star '14
 Space Wagon '99 V6 - 24
  sprzedany   
 nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: 05-05-2010, 12:27   casisma 1,8 gdi  problemy z kontrolka -chek engine- |   
 |  
               | 
 |  
               | troche nie bardzo wiem o co chodzi jestem z żyrardowa mój numer tel 508 918 161 łukasz
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | gigant87   Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT

|  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|    Wysłany: 06-05-2010, 13:23   problemy z kontrolka -chek engine- |   
 |  
               | 
 |  
               | panowieo 
 dostałem od was wskazówki ale nic mi to nie mówi moze podżucicie mi dobrego do auta  mechanika mitsubischi carisma1.8gdi automat w okolicy żyrardowa,grodziska maz.,milanówka,brwinowa,błonia,pruszkowa,ursusa.[/b]
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | pawelsonx   Forumowicz

Auto: 1.9dci
 Zaproszone osoby: 103
 Kraj/Country: Ireland

| 

|  Wysłany: 06-05-2010, 13:41 |   
 |  
               | 
 |  
               | więc w pierwszym poście prosisz o poradę bo mechanicy zdzierają kase trzeba było dodać że masz dwie lewe ręce i nie potrafisz nawet spinacza do papieru włożyć do gniazda diagnostycznego i policzyć mrugnięcia . Jak nie potrafisz liczyć to możesz nagrać film i policzymy za ciebie 
 Az strach pomyśleć jak dałeś rade wymienic ta przepustnice a potem zrobić reset kompa i go nauczyć obrotów.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  |