[Cari 1.8 GDI] Dziwne resetowanie zegara, radia i klimy |
Autor |
Wiadomość |
penmar
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-08-2009, 13:27 [Cari 1.8 GDI] Dziwne resetowanie zegara, radia i klimy
|
|
|
Witam,
Od wczoraj mam taki problem ( nie było go wcześniej ). Wyjezdzajac podjechałem na CPN zatankowałem wsiadam a tu ani radio nie gra, zegarek wyłączony, odpalam silnik a tu klima na fula tak jak po zabraniu zasilania. Wysiadłem otworzyłem klapke od wlewu ( moja powiedziala ze zadzialalo jak ja zamknolem ) w miedzy czasie jeszcze otworzylem bagaznik i zamknolem, pojechalismy dalej.
Wracając do domku otwieram bagaznik i znowu to samo wylaczenie zegarka i radia reset klimy lub chwilowy reset radia i zegarka ktory zawsze sie resetuje do zera tak jak klima. Dzisiaj sprawdzam i wyszlo ze raz na jakis czas zauwarzylem ze jak nacisne zamek od bagaznika tak ze juz pusci i minimalnie sie podniesie bagaznik to dzieje sie to samo ale nie zawsze.
Druga sprawa wariacje komputera ( chyba ) i wskazywanie na biegu jalowym srednie spalanie 99.9 L/100km.
Ktos mial takie problemu lub moze mnie naprowadzic co mozebyc nie tak.
Pozdrawiam i wielkie dzieki za odpowiedzi. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 16-08-2009, 10:35
|
|
|
zwarcie przy oświetleniu bagażnika...klima, radio, zegarek i podświetlenie są na tym samym obwodzie. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 16-08-2009, 10:37
|
|
|
Obstawiam też bezpiecznik lub błędnie podłączone zasilanie i podtrzymanie radia. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
dario800
Nowy Forumowicz Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8GDI
|
Wysłany: 17-08-2009, 20:12
|
|
|
mam podobny problem wylanczal mi sie zegarek i radio ostatnio nawet przestalo dzaialac calkiem.poprawilem bezpiecznik i zadzialalo na razie jest ok.Pozdrawiam |
_________________ Budzę się rano, cały pokój we krwi! Co jest? Mysle. Zaglądam pod łóżko, a tam ranne pantofle!
 |
|
|
|
 |
penmar
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-08-2009, 10:44
|
|
|
No to ja juz swoja usterke znalazlem.
Troche czasu spedziłem sprawdziłem od tyłu do przodu co się dało i okazało sie ze wystarczyło pożądnie podociskać bezpieczniki pod maska ten zestaw 3 bezpieczników w jednym dużym plastiku. Jeden z nich jest właśnie na radio, klime, oswietlenie, i teraz wszystko gra i bucy
Saphire trafiłeś w 50%
dario800 u mnie jak narazie drugi dzień i działa wiec to pewno bylo tylko to.
Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki na naprowadzenie |
|
|
|
 |
dario800
Nowy Forumowicz Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8GDI
|
Wysłany: 18-08-2009, 17:49
|
|
|
u mnie tez dziala jak na razie wszystko |
_________________ Budzę się rano, cały pokój we krwi! Co jest? Mysle. Zaglądam pod łóżko, a tam ranne pantofle!
 |
|
|
|
 |
KBDamian
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-04-2010, 18:48
|
|
|
mam tak samo ze niedziała radio itp i niemoge dojsc co to bezpieczniki wszystkie są ok podociskane dobrze i nic macie jakiś pomysł co to jeszcze może być i gdzie to szukać ?? |
|
|
|
 |
|