|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:03 |
Klocki |
Autor |
Wiadomość |
pimelodus [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2010, 19:56 Klocki
|
|
|
Koledzy po 45tyś w asso wymieniłem 4x kpl tarcze+klocki teraz po 30tyś mechanik zameldował,że tarcze ok ,ale klocki przód do wymiany,to normalne zurzycie?
Jakie klocki i tarcze polecacie. |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 25-04-2010, 20:44
|
|
|
zależnie jak jeździsz. Jeżeli ostro to tak może być. Czy klocki są równomiernie zużyte? Czy przy hamowaniu nie czujesz wibracji? tarcze mogą być zwichrowane. Wszystko zależy od nogi. Klocki z przodu zużywają się 2-3razy szybciej od tych z tyłu. Ja na swoich przednich zrobiłem 75tys, i została 1/4. Wszystko zalezne od stylu jazdy. |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
pimelodus [Usunięty]
|
Wysłany: 25-04-2010, 21:20
|
|
|
Może tak być bo noga ciężkawa nie potrafię utrzymać turbo w ryzach,czy jakąś markę polecasz szczególnie,czy jechać na n.neimach i często wymieniać |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 26-04-2010, 01:20
|
|
|
oryginalne są textara (do wolnossącego) do turbo nie wiem, pewnie też. więcej hamowania silnikiem i będzie lepiej. Co do marki ebc są dobre, ale nie wiem czy mają do outka, nie orientowałem się w temacie, ale muszę popatrzeć bo i u mnie przed zimą trzeba zmienić, a tych oryginalnych nie chcę. może ate, może ferodo jeżeli ebc nie produkują. |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
|