|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zasłanianie chłodnicy |
Autor |
Wiadomość |
mati1.3gdi
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-01-2020, 17:31 zasłanianie chłodnicy
|
|
|
Mamy zimę i mam wrażenie nie dogrzanego silnika w SS 1.3 + LPG
zastanawiam sie nad założeniem kartona na chłodnice.
Czy może ktoś tak robił?
jaka temp powinno pokazywać?
lub pokazuje u was normalnie?
zasłaniam dlatego że nie chce się przełączyć na gaz jak wyjade na autostrade. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 23-01-2020, 17:49
|
|
|
Nic nie zasłaniaj, sprawny silnik powinien się szybko rozgrzewać, na wskaźniku wskazówka powinna być na środku skali.
W Twojej sytuacji są dwie możliwości, jak wskazówka nie dociera do połowy skali i dodatkowo na postoju temperatura rośnie a podczas jazdy spada to masz termostat do wymiany.
Druga opcja, jak z temperaturą silnika wszystko ok, to możliwe że masz reduktor zamontowany w miejscu gdzie owiewa go pęd powietrza przez co się wychładza a temperatura przełączania jest właśnie zależna od temperatury reduktora. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-01-2020, 18:00
|
|
|
Mieszkam na granicy wielkopolskiego i lubuskiego i zimy nie widziałem jeszcze w tym roku A tak na serio to też mam SS i nie ma znaczenia czy zima czy lato, silnik rozgrzewa się tak samo szybko i wskazówka utrzymuje się na połowie skali. Termostat masz do wymiany. |
|
|
|
 |
|
|