Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:55
proszę o ocenę
Autor Wiadomość
_grzesiek_ 
Nowy Forumowicz

Auto: civic 1.5 VTEC
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-05-2010, 21:20   proszę o ocenę

Proszę o jakieś opinie/sugestie, zastanawiam się nad kupnem
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12917050
lub
http://motoallegro.pl/ite...limatronik.html
w przypadku tego drugiego cena jest uważam wysoka i musiałbym baardzo dużo nabić kilometrów aby się zwróciła inwestycja w diesla o ile się wogóle zwróci bo awarie turbodiesli są zwykle kosztowne.
dzięki za pomoc

[ Dodano: 10-05-2010, 21:21 ]
a tak wogóle to jest to m,ój pierwszy post więc się przedstawię - Grzesiek. witam

West-Cbradio
[Usunięty]

Wysłany: 11-05-2010, 06:55   

ktos sobie lubil pojezdzic 186 tys jak na ten rocznik to sporo
wychodze z zalozenia ze srednio (dojazd do pracy,sklepu,poza miasto z rodzinka i takie tam drobiazgi) robi sie 10 a 12 tys km rocznie czasem przegnie sie w stosunku rocznym do 15 ale ni rok w rok
wiec wychodzac z takiego liczenia auto z 02r powinno miec +/- przejechane max 120tys km
liczac dalej wychodzi ze autko ktore ma 8 lat tak naprawde jest wyeksploatowane jak by mialo lat 14

sumujac auto 14 letnie kupisz za owiele mniejsze pieniazki chyba ze jezdzisz rocznikiem a nie patrzysz na zuzycie czesci (przejechane km) z jakich jest zbudowany pojazd

co do tego drugiego autka mnie tez cena powalila na kolana :)

Faraday 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Wysłany: 11-05-2010, 08:34   

West-Cbradio napisał/a:
ktos sobie lubil pojezdzic 186 tys jak na ten rocznik to sporo

Moim zdaniem nie jest to wcale dużo... :roll:
Przebieg jest przynajmniej wiarygodny.

Osobiście podchodzę ostrożniej do tematu przebiegu. Obecnie cofanie liczników nie stanowi żadnego problemu i tak naprawdę nigdy nie mamy 100% pewności, że wskazania są aktualne i prawidłowe 8)

Przebieg rzędu 10-12 tys.km. uważam za bardzo niski. Sam jeżdżę bardzo mało, nie dojeżdżam samochodem do pracy, nie jeżdżę nim na zakupy itp... a i tak wychodzi mi ok. 15 tys.km. rocznie :)
Tym bardziej jeśli chodzi o Diesla. Nikt nie kupuje samochodu z takim silnikiem po to, aby jeździć tylko do kościoła i z powrotem. Inwestycja w drogi silnik musi się zwrócić w kosztach paliwa...

Podsumowując:
Dla auta z silnikiem Diesla spokojnie można przyjąć ok. 20 tys.km. rocznie. Jeśli ma mniej, to sprawa może być podejrzana. Dla aut sprowadzanych z zachodu przyjąc można 25-30 tys.km.

Co do zakupu starszego samchodu... auto w dobrym stanie jest naprawdę trudno znaleźć. Im starszy, tym trudniej. Szanse na znalezienie 10-o letniego samochodu z przebiegiem rzędu 150tys.km. (prawdziwym) oceniam na minimalne.

kosek 
Forumowicz

Auto: Carisma 1,9TD
Wysłany: 11-05-2010, 16:14   

Przebieg 186 tysięcy jak na auto ośmioletnie to według mnie bardzo realny przebieg.
Szkoda, że nie ma żadnego zdjęcia z tyłu auta, bo rzutuje to na ocenę - oczywiście jeśli opis i zdjęcia mają być jedyną oceną kondycji auta. Zastanawia mnie jednak dlaczego w tak "wypasionym" aucie jest tylko jedna poduszka powietrzna? ( tu może wypowiedzą się posiadacze modeli z tego roku)
Co do drugiego auta to typowe auto przygotowane przez handlarza do sprzedaży, oczywiście rewelacyjne i zadbane jak wszystkie pozostałe oferowane przez tego sprzedającego. Przebieg pominięty.
Szukaj dalej
pozdrawiam

Faraday 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 DID
Wysłany: 12-05-2010, 07:51   

kosek napisał/a:
Zastanawia mnie jednak dlaczego w tak "wypasionym" aucie jest tylko jedna poduszka powietrzna? ( tu może wypowiedzą się posiadacze modeli z tego roku)

Pierwsze auto ma przynajmniej dwie poduszki, to widać na zdjęciu :)
O ile się nie mylę, to od 2002 roku standardem były 4 jaśki... ale głowy za to nie dam.

Widzę, że nawet uchwyt na telefon jest taki sam, jak w moim Mitsu :rolleyes:

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 12-05-2010, 08:43   

pierwsze auto - przebieg jak najbardziej realny, ja mam ten sam rocznik i licznik pokazuje 206tyś.
zwłaszcza że ten model jest krajowy a u nas nie jeździ się tka jak na zachodzie

dwie poduchy też możliwe - tych konfiguracji z wyposażeniem jest mnóstwo
wizualnie bardzo ładne auto, brakuje fotek tyłu i silnika

drugie autko - też wygląda elegancko - widać ze odpicowane, cena nie jest za wysoka zwłaszcza jeśli prawdą jest to że pierwsze rejestracja dopiero w 2004 roku, brak przebiegu

kupujepolskieprodukty.pl

_grzesiek_ 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-05-2010, 20:50   

Dzięki za pierwsze wrażenia, zacznę od oględzin tej benzyny chociaż przez ostatnie lata jeździłem dieslem i szkoda mi trochę znów przesiadać się na benzynę... ale cóż różnica w kwocie znaczna.

portalboy 
Nowy Forumowicz

Auto: VW Lupo
Wysłany: 13-05-2010, 19:15   

Przebieg jest realny, taka Carisma lekko 15-20 tys robi rocznie w Niemczech. Stoi juz dlugo to autko. Cena tez byla inna, 16 900. Autko na pewno posiadalo hak. Jest on wbity w dowod rejestracyjny. Hak jest zdemontowany. Jakis czas temu bylo zamieszczone zdjecie auta od tylu i widac bylo uchwyt mocujacy do haka. Oczywiscie w wyposazeniu ani slowa o tym fakcie. Dopiero jak spytalem, to temat sie rozwinal. Zaraz po tym usunieto to zdjecie i zastapiono je innym. Oczywiscie sprzedajacy twierdzil, ze hak nie uzywany i dlatego zdemontowany. Jak by byl nie uzywany, to mysle, ze by go zostawil zeby kazdy ocenil czy auto ciagalo przyczepy i inne cuda.
Podejrzewam, ze przod walony byl. Nie ma zdjecia komory silnika z widocznym wzmocnieniem. Prawa lampa jakos dziwnie spasowana jest ze zderzakiem.

_grzesiek_ 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-05-2010, 20:52   

Dziś oglądałem tą benzynę.
1. Założone opony rok prod. 2001 (taki sam jak koło zapasowe) NIESAMOWITE!!
2. Poplamione siedzenia
3. Poprzecierana kierownica
4. Niedziałające głośniki systemu audio
5. Szumy z tylnego łożyska podczas jazdy
6. Samochód ściągnięty z Holandii od kilku miesięcy w Polsce
7. Wrażenie że jest mocno wyeksploatowany
Ogólnie szkoda mi kasy na dalsze oględziny przez mechanika - niepolecam

[ Dodano: 13-05-2010, 20:55 ]
Dodatkowo sprzedający nie ściągał tego samochodu osobiście tylko zamienił się z kolegą który ten samochód ściągnął na inny samochód i nie był w stanie w zasadzie odpowiedzieć na żadne pytanie odnośnie samochodu.
Rozrząd jest ponoć wymieniony i ma na to papiery.

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 13-05-2010, 21:04   

no to wychodzi że tylko picowane fotki są w porządku

kupujepolskieprodukty.pl

portalboy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-05-2010, 14:00   

http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13184596

Juz jest nowe ogloszenie tej benzynki z Krakowa. Cena poszla do gory, zdjecia wykonane w innej scenerii. Widac mocowanie haka. Kolega _grzesiek_ opisal kilka rzeczy, ktore odrzucaja od zainteresowania tym autem.

mmichalowski 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 97r. 1.8 GDI
Wysłany: 17-05-2010, 18:16   

Mogę Ci sprowadzić bardzo podobną za mniejsze pieniądze. Zainteresowany?

portalboy 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-05-2010, 18:19   

mmichalowski napisał/a:
Mogę Ci sprowadzić bardzo podobną za mniejsze pieniądze. Zainteresowany?

Napisalem do Ciebie PW.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi