[II 2.0 DID] Jak sprawdzic wyposazenie? |
Autor |
Wiadomość |
bono
Forumowicz
Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-04-2010, 07:58 [II 2.0 DID] Jak sprawdzic wyposazenie?
|
|
|
Czesc,
kupilem samochod z Belgii. Nie mam spisu dodatkowego wyposazenia. Jak sprawdzic takie wyposazenie? Czy wizyta w ASO? Moze jakos w internecie po nr VIN? W szczegolnosci, chodzi mi o kwestie alarmu, immobilaizera, ktore beda potrzebne do ubezpieczenia AC.
Dzieki za podpowiedzi
pozdr |
|
|
|
 |
jorzyk1976
Mitsumaniak jorzyk1976
Auto: outlander
|
Wysłany: 18-04-2010, 16:59
|
|
|
ja tez miałem podobny problem i chciałem po vin-nie sprawdzić wyposażenie w salonie (Białystok)i dostałem odpowiedź że mogą jedynie podać czy rzeczywiście serwisy są autentycznie robione a co przez to idzie czy książka nie jest lipna. co do wyposażenia nie dali mi odpowiedzi tłumacząc ze nie prowadza takowej identyfikacji. |
|
|
|
 |
bono
Forumowicz
|
Wysłany: 19-04-2010, 23:29
|
|
|
dzwonilem do ASO i odprawiono mnie z kwitkiem - dostalem info, ze po vin nie podadza wyposazenia, bo "cos jeszcze pozniej moglo byc domontowane"...
takie tlumaczenie brzmi dla mnie idiotycznie, ale nie przekonam kogos z drugiej strony, ze powinien mi te wyposazenie podac
jestem zdziwiony cala sytuacja w szczegolnosci majac na uwadze fakt, ze np. w bmw z taka informacja nie ma problemu, po nr vin otrzymuje sie bez problemu liste wyposazenia
pozdr |
|
|
|
 |
jorzyk1976
Mitsumaniak jorzyk1976
|
Wysłany: 20-04-2010, 07:33
|
|
|
no tak mozna później coś domontować ale oni powinni mieć dane i te dane udostępnić z jakim wyposażeniem wyjechał samochód z fabryki |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 20-04-2010, 07:39
|
|
|
bono napisał/a: | jestem zdziwiony cala sytuacja w szczegolnosci majac na uwadze fakt, ze np. w bmw z taka informacja nie ma problemu, po nr vin otrzymuje sie bez problemu liste wyposazenia | podobnie w samochodach całej grupy VW, a prócz tego w bagażniku przy kole zapasowym jest wlepa z kodami wszystkiego co na pokładzie i taka sama w książce serwisowej. bono napisał/a: | dzwonilem do ASO i odprawiono mnie z kwitkiem - dostalem info, ze po vin nie podadza wyposazenia, bo "cos jeszcze pozniej moglo byc domontowane"... | może dlatego, że dzwoniłeś. udzielanie takich info na telefon to trochę ryzykowne - nie wiadomo kto i w jakim celu dzwoni, no i kasy z tego ni ma |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 20-04-2010, 10:10
|
|
|
bono napisał/a: | Czesc,
kupilem samochod z Belgii. Nie mam spisu dodatkowego wyposazenia. Jak sprawdzic takie wyposazenie? Czy wizyta w ASO? Moze jakos w internecie po nr VIN? W szczegolnosci, chodzi mi o kwestie alarmu, immobilaizera, ktore beda potrzebne do ubezpieczenia AC.
Dzieki za podpowiedzi |
kolego w każdym salonie mitsu dostaniesz folder reklamowy z wyposażeniami i opcjami po szczególnego modelu.
A wogóle jak go sprowadziłeś to i tak będą zupełnie inne wyposażenia jak nasze krajowe , każdy kraj ma inną specyfikację |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 20-04-2010, 10:19
|
|
|
bono napisał/a: | kwestie alarmu, immobilaizera |
Immobilizer ma fabryczny ,a jakże.... Wątpię żeby zagramanicą ktoś montował sobie jeszcze własny...Alarm mógł być ale to chyba na życzenie klienta więc tak czy siak chyba po VIN-ie nic by nie dało szukać...Chyba ,że po winie...
[ Dodano: 20-04-2010, 10:21 ]
13zbyszek13 napisał/a: | to i tak będą zupełnie inne wyposażenia jak nasze krajowe , każdy kraj ma inną specyfikację |
Na przykład może mieć ale nie musi Całkowita Blokadę Drzwi...
[ Dodano: 20-04-2010, 10:23 ]
bono napisał/a: | Nie mam spisu dodatkowego wyposazenia. |
A to jak Ty go kupowałeś? Poprzedni właściciel nie mógł Ci powiedzieć co zamontował?Albo też z jakim wyposażeniem go kupił?Nawet jeśli poprzedni właściciel to salon samochodowy (co się zdarza przecież... samochód nówka ale już z drugiej ręki). |
|
|
|
 |
bono
Forumowicz
|
Wysłany: 23-04-2010, 22:23
|
|
|
rezon napisał/a: | bono napisał/a: | jestem zdziwiony cala sytuacja w szczegolnosci majac na uwadze fakt, ze np. w bmw z taka informacja nie ma problemu, po nr vin otrzymuje sie bez problemu liste wyposazenia | podobnie w samochodach całej grupy VW, a prócz tego w bagażniku przy kole zapasowym jest wlepa z kodami wszystkiego co na pokładzie i taka sama w książce serwisowej. bono napisał/a: | dzwonilem do ASO i odprawiono mnie z kwitkiem - dostalem info, ze po vin nie podadza wyposazenia, bo "cos jeszcze pozniej moglo byc domontowane"... | może dlatego, że dzwoniłeś. udzielanie takich info na telefon to trochę ryzykowne - nie wiadomo kto i w jakim celu dzwoni, no i kasy z tego ni ma |
w ktorym miejscu w bagazniku tego szukac? nie wiem czy wszystkie outlandery tak maja - ja mam kolo zapasowe pod spodem...
w ksiazce nie mam listy wyposazenia |
|
|
|
 |
Wazzi
Forumowicz
Auto: Outlander intense +
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 95 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 24-04-2010, 04:35
|
|
|
Kolega pisal o autach VAG czyli Volkswagen AUdi Group a nie nie o Mitsu. |
|
|
|
 |
jorzyk1976
Mitsumaniak jorzyk1976
|
Wysłany: 13-05-2010, 15:59
|
|
|
witam Kolegów ja częściowo znalazłem rozwiązanie na ten problem. napisałem pismo do centrali mitsubishi w warszawie o podanie wersji wyposażenia w oparciu o numer vin. uzasadniałem tym iż diler nie wpisał tego w książce serwisowej.
bardzo szybko otrzymałem odpowiedź(ku mojemu zaskoczeniu i zadowoleniu) i przedstawiciel firmy mitsubishi napisał iż nie jest to wymagana aby wersja wyposażenia była wpisywana w książce serwisowej takie informacje powinny być podane na fakturze vat. jednak podali mi według mojego vin-u wersje wyposażenia , kolor lakieru i kolor tapicerki.
teraz wiedząc jaka jest to wersja mogę sprawdzić na stronie internetowej lub w salonie co dana wersja posiada w standardzie a co ewentualnie ktoś sobie dokupił. |
|
|
|
 |
13zbyszek13
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
|
Wysłany: 15-05-2010, 08:09
|
|
|
jorzyk1976 napisał/a: | bardzo szybko otrzymałem odpowiedź(ku mojemu zaskoczeniu i zadowoleniu) i przedstawiciel firmy mitsubishi napisał |
To miałeś cholerne szczęście że Ci odpisali cokolwiek albo nie skierowali do dealera |
|
|
|
 |
|