|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Zapowietrzenie w Carisma GLI 1,6 (ben+gaz) |
Autor |
Wiadomość |
diteeer
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma - 1,6 GLI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-05-2010, 15:16 [Cari 1.6] Zapowietrzenie w Carisma GLI 1,6 (ben+gaz)
|
|
|
witam, jestem nowym forumowiczem, świeżym posiadaczem Carismy, prawka, żony .... ufffff To tak żartem, a teraz do rzeczy (z góry sory za nieprecyzyjne określenia).
Mój mitsak przerobiony jest na gaz, zdarzyło mi się że podczas ruszania spadł kołnierz odpowietrzający (chyba tak to się zwie) co doprowadziło do potężnego huku. Po jego założeniu, silnik pracuje - owszem, ale podczas odpalania wydobywa się głuchy odgłos, po przegazaowaniu i wskoczeniu na gaz - wraca do normalnego trybu. Czasem podczas jazdy mi gaśnie. Znajomy mi powiedział, że zapowietrzył się i trzeba zrobic mu najlepiej auto-diagnostykę (za pomoca komputera samochodowego - tu moje pytanie: czy w carismie się tak da?).
reasumując, proszę znawców, fachowców, czy tych co to przeżyli o pomoc, bo samochód swój uwielbiam i żal mi go słuchać jak się tak dusi
Z góry dziekuję |
_________________ ::: IBT ::: |
|
|
|
 |
hitman
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 16V
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Sty 2008 Posty: 104 Skąd: Radom
|
Wysłany: 10-05-2010, 16:33
|
|
|
hmmm jaki kolnierz? wedlug mnie nie da sie zapowietrzyc cari 1.6 , ale moze niech sie wypowie ktos bardziej doswiadczony...
co do diagnostyki mozesz to zrobic sam poprzez wymruganie bledu kontrolka silnika (musi ona swiecic stale-wtedy wiesz ze jest jakis blad), przeczytaj tan temat
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=1981 |
|
|
|
 |
diteeer
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma - 1,6 GLI
|
Wysłany: 11-05-2010, 09:18
|
|
|
sory - chodziło mi o przepustnicę (nie kołnierz )
codziennie się człowiek czegoś nauczy.
dziękuję za pomoc, już zabieram się do lekturki
pozdrawiam serdecznie |
_________________ ::: IBT ::: |
|
|
|
 |
adaśko
Mitsumaniak
Auto: Chevrolet Cruze 2.0 163KM
Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 590 Skąd: bielsk podlaski
|
Wysłany: 11-05-2010, 11:29
|
|
|
jesli posiadasz zwykła instalacje mieszalnikowa to miałes poprostu wystrzał gazu,jesli nie miałeś klapki zabezpieczajacej to pewnei uszkodziło ci przepływkę ale najlepiej podłaczyc autko pod kompa lub samemu wyczytac blędy jak to zasegurował hitman, |
|
|
|
 |
|
|