|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8] przegub wewnętrzny |
Autor |
Wiadomość |
diWhizZ
Mitsumaniak

Auto: Pajero V46 `99
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Lip 2009 Posty: 192 Skąd: Radom
|
Wysłany: 11-05-2010, 01:39 [2.8] przegub wewnętrzny
|
|
|
Przyszedł czas aby wymienić przegub wewnętrzny, oczywiście najlepiej oryginalny ale wiadomo, że ceny tychże są mało sympatyczne. Z drugiej strony ratować się używką w przypadku auta, którego seryjna produkcja zakończyła się 10 lat temu to loteria, każdy będzie już miał jakieś luzy, mniejsze i większe... zamówiłem używkę, ale moi spece od zawieszeń stwierdzili, że nie ma sensu zakładać, więc trzeba coś wybrać z zamienników
Których z poniższej listy w ogóle nie dotykać a może macie już jakieś swoje, inne sprawdzone typy:
GKN: Löbro, Spidan - zakład produkcyjny w Oleśnicy.
HERTH+BUSS JAKOPARTS
H.D.K. Japan
URW ?
NKN.LTD
Japan Line (allegro) za tanio
Robro jakaś rodzima produkcja, nie wzbudza mojego zaufania
Eurodriveshafts
Czy mi się tylko tak wydaje czy niektóre (tanie) części na allegro często pochodzą z jakiś odrzutów i swoją cenę zawdzięczają słabym parametrom. |
_________________ Misiek Pajero V46W 2.8TD `99 ... do codziennego i turystycznego brykania ...
DajStachu Rocky F70 2.8TD `88 aka Brudny Harry ... w piach, wodę, błoto i chaszcze
 |
Ostatnio zmieniony przez diWhizZ 13-05-2010, 11:13, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 12-05-2010, 21:53
|
|
|
To ty Adrian? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
diWhizZ
Mitsumaniak

Auto: Pajero V46 `99
Pomógł: 5 razy Dołączył: 27 Lip 2009 Posty: 192 Skąd: Radom
|
Wysłany: 12-05-2010, 22:08
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | To ty Adrian? |
Tak Zbyszku ... aczkolwiek wątek wrzucony przed naszą wczorajszą rozmową.
Może warto by było aby spece od części i zwykli nabywcy podzielili się swoimi uwagami odnośnie jakości reprezentowanej pod różnymi markami. Niektóre firmy to podwykonawcy oryginalnych części, inni zaś lepią coś na kształt i podobieństwo oryginału z chińskiego gównolitu.
A tak BTW, jakbyś mógł rzucić okiem na skype, tam masz ode mnie pytanko, za późno już na telefony ... |
_________________ Misiek Pajero V46W 2.8TD `99 ... do codziennego i turystycznego brykania ...
DajStachu Rocky F70 2.8TD `88 aka Brudny Harry ... w piach, wodę, błoto i chaszcze
 |
|
|
|
 |
|
|