Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przednia dolna osłona zderzaka nie wytrzymuje naporu...
Autor Wiadomość
karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-05-2010, 06:26   Przednia dolna osłona zderzaka nie wytrzymuje naporu...

Wiosenka sobie przyszła,sucho sie zrobiło,robactwo lata a my zaczęliśmy nabijać kilometry z nieco większymi szybkościami...
Nie wiem czy to owadzie kamikadze czy też nawerzchnia i place budowy co i rusz w tym pomagają ale zaczął mi schodzić miejscami lakier z tej "srebrnej" czy też szarej pokrywy u dołu... Nie będę bić piany w temacie badziewności,bo fakt pozostaje faktem iz niebawem przyjdzie mi chyba lakierować na nowo te część.Szkoda że nie barwią jej w plastkiu z którego jest wykonana...Wiadomo-oszczędności.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 18-05-2010, 10:05   

karol_alasz napisał/a:
przyjdzie mi chyba lakierować na nowo te część.
zastanów się czy jest sens. Bardzo trudno trwale polakierować plastik narażony na uszkodzenia punktowe. A szkody to raczej robią kamyczki niż komary.

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 18-05-2010, 11:11   

U mnie przednia atrapa wygląda OK, za to boczne listwy plastikowe to istne sito.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 18-05-2010, 11:25   

sylb napisał/a:
U mnie przednia atrapa wygląda OK, za to boczne listwy plastikowe to istne sito.

A było zamontować chlapacze :D

Dominik

michu300 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Wysłany: 18-05-2010, 12:06   

No właśnie. Jakie chlapacze na przód? Znalazłem tylko takie na tył, a nie wiem czy jest sens kupować oryginalne?

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 18-05-2010, 12:14   

rezon napisał/a:
A szkody to raczej robią kamyczki niż komary.

Na komary bym nie stawiał ale czasami to takie bombowce latają że jak walnie w szybe to mysle że tym razem kamień...gdzyby nie malowniczy rozbryzg życia wewnętrznego takiego delikwenta :lol:

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-05-2010, 12:25   

michu300 napisał/a:
No właśnie. Jakie chlapacze na przód? Znalazłem tylko takie na tył, a nie wiem czy jest sens kupować oryginalne?

Mam ori chlapacze z przodu i z tyłu i boki i progi są w TIPTOP formie. Widzialem zato OII bez chlapaczy po zaledwie 20 tys. przebiegu, i pozal się Boże jak boki i progi były zmasakrowane od resztek asfaltu i kamyczkow :evil:

Dominik

michu300 
Forumowicz

Wysłany: 18-05-2010, 12:35   

Kurczę, mogłem takich drobiazgów powyciągać od dealera więcej... Ale te emocje związane z odbiorem auta zakłócają analityczne myślenie... :-)

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-05-2010, 12:39   

michu300 napisał/a:
Kurczę, mogłem takich drobiazgów powyciągać od dealera więcej... Ale te emocje związane z odbiorem auta zakłócają analityczne myślenie... :-)

Mój kojot ma 84 tys. przebiegu i jedynie maska i przedni zdeżak jest w kropki od kamyczków. pewnie niedlugo trzeba będzie oddać do lakierowania. odnośnie chlapaczy to szczerze polecam.

Dominik

michu300 
Forumowicz

Wysłany: 18-05-2010, 12:44   

mitsu00 napisał/a:
michu300 napisał/a:

Mój kojot ma 84 tys. przebiegu i jedynie maska i przedni zdeżak jest w kropki od kamyczków. pewnie niedlugo trzeba będzie oddać do lakierowania. odnośnie chlapaczy to szczerze polecam.

To szukam sobie chlapaczy. Na tył bez problemu, ale jakby ktoś miał sprawdzony patent na przód (poza ori) to prosze o namiar.

mitsu00 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-05-2010, 12:51   

michu300 napisał/a:

To szukam sobie chlapaczy. Na tył bez problemu, ale jakby ktoś miał sprawdzony patent na przód (poza ori) to prosze o namiar.

Tylko oryginalne ze względu na idealne spasowanie i brak potrzeby wiercenia nowych dziur.

Dominik

jorzyk1976 
Mitsumaniak
jorzyk1976

Auto: outlander
Wysłany: 18-05-2010, 14:59   

michu300 napisał/a:

nie kupuj tych co sa na allegro na tył. ja je sobie kupiłem i leża pasują chyba tylko na stara lub inny ciężarowy samochód a na pewno nie do outlanderaII. jak chcesz aby to ładnie i funkcjonalnie wyglądało to tylko oryginalne i trudno trzeba gotówkę wyłożyć.

michu300 
Forumowicz

Wysłany: 18-05-2010, 15:04   

jorzyk1976 napisał/a:
michu300 napisał/a:

nie kupuj tych co sa na allegro na tył. ja je sobie kupiłem i leża pasują chyba tylko na stara lub inny ciężarowy samochód a na pewno nie do outlanderaII. jak chcesz aby to ładnie i funkcjonalnie wyglądało to tylko oryginalne i trudno trzeba gotówkę wyłożyć.

No tak, dzięki, jak nie pasują no to nie kupię. Trudno, trzeba się będzie przeprosić z ori.

Mariusz4 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.2
Wysłany: 18-05-2010, 22:27   

kupiłem komplet chlapaczy ori na przód i tył (370 zl z montażem) - super sprawa, skończyły się rozbryzgi błocka na drzwiach i szybach.

pozdrawiam,
Mariusz

sylb 
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
Wysłany: 18-05-2010, 23:05   

mitsu00 napisał/a:
sylb napisał/a:

A było zamontować chlapacze :D

Mam, od nowosci. Obecnie 15k km przebiegu. Dol tylych drzwi tez nosi slady dewastacji.

Odpowiedz do tematu