|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Osłona silnika |
Autor |
Wiadomość |
marsen
Mitsumaniak Mario

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 75 Skąd: Zamość/Jędrzejów
|
Wysłany: 14-05-2010, 22:52 [MSS 1.3] Osłona silnika
|
|
|
Witam,
Panowie mam pytanie, poszukuję osłony silnika do mojego SS, tylko nie wiem jak to z nimi jest.. czy wszystkie były takie same do benzyniaków, czy każda wersja silnika miała jakąś swoją różniącą się od pozostałych?
Może inaczej. Znalazłem na Alledrogo taką oto: KLIK
i zastanawiam się czy będzie pasowała, bo koleś napisał że to z SS z 2001r. z silnikiem 1,3E.
Ja mam autko z 2000r., też 1,3 ale z tego co wiem to chyba nie 'E' tylko 'i' no chyba że się mylę, bo znawcą to ja wielkim nie jestem
Chodzi mi tylko o to czy będzie pasować czy nie?
Dziś już późno ale jak coś to zadzwonie do sprzedającego i zapytam, tylko wolałbym się najpierw dowiedzieć u kogoś życzliwego a nie kogoś kto powie mi wszystko byle sprzedać swój towar |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 17-05-2010, 08:46
|
|
|
marsen, były zdaje się dwie wersje tych osłon , jedna taka a druga z dodatkowymi otworami prostokątnymi chyba do wentylacji , musiałbyś zerknąć jakie są u Ciebie. U mnie w DID są właśnie te drugie. Gdzieś na necie je widziałem ale linku nie potrafię teraz podać.
Ale w sumie to do SS tylko dwie wersje są , kształt ten sam niezależnie od wersji silnika tylko się tymi otworami różnią. Szukałem kiedyś do siebie bo moje już w proszku ale dałem spokój, nie uśmiecha mi się ich co rok po zimie wymieniać |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
marsen
Mitsumaniak Mario

Auto: Mitsubishi Space Star 1.3
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lip 2008 Posty: 75 Skąd: Zamość/Jędrzejów
|
Wysłany: 17-05-2010, 10:46
|
|
|
drtymf napisał/a: | były zdaje się dwie wersje tych osłon |
dlatego nie wiem które, bo na allegro widziałem też te z tymi otworami, ale chyba było napisane że to właśnie do DID, więc może to o to chodzi, te które znalazłem są do benzyniaków, a te które masz Ty są do diesli?
drtymf napisał/a: | musiałbyś zerknąć jakie są u Ciebie |
no właśnie gdybym je miał to by nie było problemu niestety nie wiem gdzie sie podziały, musiały zaginąć gdzieś w akcji u jakiegoś mechaniora...
chyba zaryzykuje, zadzwonie jeszcze później do kolesia i zapytam, może jednak mi wyjaśni uczciwie co i jak |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 17-05-2010, 11:13
|
|
|
Możliwe, musiałby się ktoś z benzyniakiem wypowiedzieć , chociaż co do ogólnego kształtu to raczej na pewno są takie same. |
_________________ Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy.
 |
|
|
|
 |
|
|