Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] skaczacy colt :((( pomocy :(
Autor Wiadomość
daga201 
Nowy Forumowicz

Auto: COLT CA0 95r 1,3GLXI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2010, 23:30   [CA1A 1.3] skaczacy colt :((( pomocy :(

Hej mam maly albo i duzy problem .. :/ ostatnio podczas okresu majowkowego auto stalo pare dni nie ruszane... ( byly wtedy spore opady deszczu) po 4 dniach jak zostal odpalony i po przejechaniu 200 metrow auto zaczelo wariowac... "skakac" na kazdym biegu brak mocy ,przyspieszenia .... teraz przez te ciagle opady jest podobnie ale nie jest to tak czeste i dokuczliwe jak wtedy ... dodam ze teraz auto jezdzi dziennie . Kiedys tez mi sie tak dzialo ale przeszlo . Myslalam ze to wina paliwa czy zawalony filtr ale byl niedawno wymieniany wiec chyba jest male prawdopodobienstwo ze to jest przyczyna . Drugi pomysl jaki mam i czytalam o tym na forum to wina kabli . Dzieki za pomoc ;)
Ostatnio zmieniony przez karolgt 19-05-2010, 08:58, w całości zmieniany 1 raz  

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 18-05-2010, 23:40   

daga201, to raczej któraś część układu zapłonowego - świece, kable, kopułka, palec, cewka itp.

daga201 
Nowy Forumowicz

Auto: COLT CA0 95r 1,3GLXI
Wysłany: 19-05-2010, 00:07   

swiece mialam wymieniane jak go kupilam to od razu wymienilam . A powiedz mi jest to mozliwe zeby kable NGK kosztowaly 54 zl ? cena z hurtowni JADAR na necie najtansze widzialam po 160 :/ orientujesz sie w tym moze?

ann87 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
Wysłany: 19-05-2010, 02:26   

:D Jak bym o swoim czytała. Uprawiał jazde w stylu żabim (przynajmniej zanim wysechł), a w czasie tych największych deszczy w niedziele to go suszarką musiałam wysuszyć :lol: Dziś wymieniłam kable WN i wcale się nie dziwie że nie chciał palić. Tobie Daga201 też radze od tego zacząć ale w kable ngk za 54zł to chyba nie uwierze, najlepiej zadzwoń i dopytaj.

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 19-05-2010, 06:14   

daga201 napisał/a:
jest to mozliwe zeby kable NGK kosztowaly 54 zl ?
Nie. Raczej 1 z przodu w górę ;)
Zacznij od podmianki kabli i/lub kopułki. To najczęstsza przyczyna.

Odpowiedz do tematu