|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zamykanie salonów sprzedaży |
Autor |
Wiadomość |
babuz
Nowy Forumowicz babuz
Auto: asx
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-05-2018, 22:35 zamykanie salonów sprzedaży
|
|
|
mam pytanie dlaczego firma Mitsubishi zamyka autoryzowane salony sprzedaży nowych aut.Wiem na pewno o dwóch w Rybniku i Zabrzu.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3268 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 25-05-2018, 07:07
|
|
|
babuz - przypuszczam, że to nie Mitsubishi je zamyka, tylko (że tak powiem) same się zamykają. |
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 4105 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: 30-05-2018, 10:35
|
|
|
polityka firmy.
W zeszłym roku Polski oddział MMC postanowił odebrać autoryzację ok 30% dealerów Mitsubishi (termin chyba własnie minął likwidacji, ale większość zmieniła markę szybciej).
W większości z nich (o ile się zgodzili) nadal czynny jest i będzie serwis gwarancyjny i pogwarancyjny Mitsubishi.
na pytanie dlaczego - nie jestem w stanie odpowiedzieć - może cięcie kosztów, może odgórne zarządzenie.
W każdym razie ze znanych mi osobiście dealerów wypowiedzenia dostała Bydgoszcz, Olsztyn, MitCar Warszawa, itd.. |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3268 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 30-05-2018, 11:50
|
|
|
Ja dowiedziałem się, że 14 dealerów w Polsce zrezygnowało ze sprzedaży aut Mitsubishi. Przynajmniej część z nich przestała zarabiać na sprzedaży, bo co niby mieli by sprzedawać ? Być może centrala też wypowiadała umowy. A serwis działa nadal np. w Rybniku - byłem kilka dni temu na przeglądzie. |
|
 |
|
|