|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Carisma 1.8 GDI proszę o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
michu_221
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 16v GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-05-2010, 20:12 Carisma 1.8 GDI proszę o pomoc
|
|
|
Witam mam 3 pytania dotyczące części do samochodu Mitsubishi Carisma 1.8 GDI a mianowicie
Pytanko pierwsze dotyczące przepustnicy najprawdopodobniej mam zabrudzoną przepustnice i zamierzam dać ją do przeczyszczenia lub samemu ją przeczyścić tylko nie wiem czy po czyszczeniu jest konieczna adaptacja komputerowa ponieważ słyszałem że auto musi z powrotem "nauczyć się" wolnych obrotów czy można bez komputera obniżyć jej obroty w razie jak by były za wysokie??
Pytanko drugie : jaki jest najlepszy akumulator do carismy 1.8 GDI chodzi mi o najlepszego producenta i pojemność
Trzecie pytanie dotyczy sondy lambda ilu żyłowa i jakiej firmy najlepiej kupić NGK czy wystarcz BOSCH'a??
Z Góry dziękuję za odpowiedź |
|
|
|
 |
lukiex
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-06-2010, 07:16
|
|
|
Ad 1.
Po przeczyszczeniu przepustnicy wystarczy odpiąć klemę akumulatora i następnie nauczyć autko obrotów (opis na forum). Nie jest potrzebny komputer diagnostyczny.
Ad 2.
Akumulator ZAP Silver, około 64Ah.
Ad 3.
Wystarczy Bosh. Sonda jest podgrzewana, czyli 4-żyłowa.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|