[CAxA] Lampka koło lusterka wstecznego - moje dylematy |
Autor |
Wiadomość |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-05-2010, 22:37 [CAxA] Lampka koło lusterka wstecznego - moje dylematy
|
|
|
Zakupiłem sobie w puste miejsce koło lusterka....
oryginalną lampkę od Mitsubishi Sigma
lampka ma lampę główną, włączaną jak ta oryginalna w colcie z drzwiami lub osobno + 2 indywidualne lampki do czytania np mapy + przyciski do obsługi szyberachu (którego nie mam)
Ponieważ lampka nie pasuje w podsufitkę colta tak jak powinna być mam 2 dylematy.
Pierwszy to taki czy obrócić lampkę przyciskami do szyberdachu w stronę szyby bo i tak mi nie potrzebne - wtedy lampka będzie pasować idealnie w łuk podsufitki, ale lampki do czytania mapy mogą świecić w dziwne miejsca (nie mają możliwości obrotu):
czy zostawić tak jak powinna być i dodatkowo trochę wyrzeźbić podsufitkę aby zakryła trójkątne dziury po bokach (tak jak zaznaczyłem linią):
Drugi mój dylemat to czy zostawić ją w takim szaro-sraczkowatym kolorze który nieco nie pasuje do jasnych plastików w colcie czy pomalować plastik na czarno (może dodatkowo pomalować plastik od lusterka żeby się tak nie gryzł)?
Pytanie dodatkowe. Czy ktoś z was wie jak wygląda dokładnie to miejsce w którym ma być lampka? czy są tam jakieś punkty montażu w które można by się wkręcić moją lampką? W wersji z szyberdachem jest tam podobna lampka. |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 17-05-2010, 17:45
|
|
|
Moja propozycja to wykorzystać drugi sposób montażu i pomalować na czarno razem z plastikiem przy mocowaniu lusterka. |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2010, 22:46
|
|
|
Ja bym zamontował bez rzeźby sposobem nr 1 i sprawdził jak swieci lampka do mapy,bo moze swieci równo w dół,a jak nie to rozebrałbym to cudo i zobaczył,czy nie da sie przestawic odbłysnika czy soczewki.
Kolor nawet by mi pasował taki jaki jest,czarny moze wyjsc tandetnie. |
|
|
|
 |
white90
Mitsumaniak

Auto: Eclipse 2G 96 i 99
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 608 Skąd: Koronowo
|
Wysłany: 21-05-2010, 02:24
|
|
|
adamovicius napisał/a: | Ja bym zamontował bez rzeźby sposobem nr 1 i sprawdził jak swieci lampka do mapy,bo moze swieci równo w dół,a jak nie to rozebrałbym to cudo i zobaczył,czy nie da sie przestawic odbłysnika czy soczewki.
Kolor nawet by mi pasował taki jaki jest,czarny moze wyjsc tandetnie. |
Również byłbym za tym pomysłem
moim zdaniem lepiej to wygląda i kolorystycznie i estetycznie |
|
|
|
 |
Havoc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.6
|