Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Check engine i błąd 51
Autor Wiadomość
lppbgn 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-05-2010, 09:43   [Cari 1.9TD] Check engine i błąd 51

Witam... ponownie
W ostatnim czasie zapala mi się check engine, wyklikany błąd to 51 - zawór korekcji wtrysku. Gdzieś wyczytałem, że błąd powyżej 28 to sygnał jest zbyt wysoki lub nieznany. Ktoś mi to wytłumaczy?? Dodam, że ze 2 lata temu przechodziłem przez problem zaworu korekcji wtrysku i pamiętam wszystkie towarzyszace temu objawy, teraz zupełnie nic nie dzieje się z samochodem, bez objawów nawet po zapaleniu check'a. Obejrzałem całość, połaczenia elektryczne są zachowane, przewód elektryczny też bez zażutu, więc nie mam pomysłu. Czyżby kończył swoją żywotność ten zaworek??

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 22-05-2010, 10:25   

czy cyka ten zawór ??
jeżeli tak to zmierz omomierzem wartość tego zaworu być może odjechało coś i ecu interpretuje że cos nim szwankuje

posprawdzaj wtyczki

lppbgn 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-05-2010, 07:53   

zawór tryka i cyka ;) samochód jeździ bez najmniejszych objawów, niezależnie czy check się pali czy nie. Przechodziłem przez uszkodzenie zaworu ze dwa lata temu, samochód ciężko palił, jak już zapalił to za mną nikt nie chciał jechać, dym za samochodem unosił się jeszcze kilka minut po moim przejeździe ;) Przedwczoraj poruszałem wtyczkami to się uspokoiło, jak pojawi się znów odpalę omomierz.

[ Dodano: 27-05-2010, 10:48 ]
wygląda na to, że to było coś w połączeniach na wtyczce, bo od momentu jak to wszystko pogmerałem to check przestał świecić

Odpowiedz do tematu