|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Check engine i błąd 51 |
Autor |
Wiadomość |
lppbgn
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-05-2010, 09:43 [Cari 1.9TD] Check engine i błąd 51
|
|
|
Witam... ponownie
W ostatnim czasie zapala mi się check engine, wyklikany błąd to 51 - zawór korekcji wtrysku. Gdzieś wyczytałem, że błąd powyżej 28 to sygnał jest zbyt wysoki lub nieznany. Ktoś mi to wytłumaczy?? Dodam, że ze 2 lata temu przechodziłem przez problem zaworu korekcji wtrysku i pamiętam wszystkie towarzyszace temu objawy, teraz zupełnie nic nie dzieje się z samochodem, bez objawów nawet po zapaleniu check'a. Obejrzałem całość, połaczenia elektryczne są zachowane, przewód elektryczny też bez zażutu, więc nie mam pomysłu. Czyżby kończył swoją żywotność ten zaworek?? |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 22-05-2010, 10:25
|
|
|
czy cyka ten zawór ??
jeżeli tak to zmierz omomierzem wartość tego zaworu być może odjechało coś i ecu interpretuje że cos nim szwankuje
posprawdzaj wtyczki |
|
|
|
 |
lppbgn
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-05-2010, 07:53
|
|
|
zawór tryka i cyka samochód jeździ bez najmniejszych objawów, niezależnie czy check się pali czy nie. Przechodziłem przez uszkodzenie zaworu ze dwa lata temu, samochód ciężko palił, jak już zapalił to za mną nikt nie chciał jechać, dym za samochodem unosił się jeszcze kilka minut po moim przejeździe Przedwczoraj poruszałem wtyczkami to się uspokoiło, jak pojawi się znów odpalę omomierz.
[ Dodano: 27-05-2010, 10:48 ]
wygląda na to, że to było coś w połączeniach na wtyczce, bo od momentu jak to wszystko pogmerałem to check przestał świecić |
|
|
|
 |
|
|