|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cari GDI '99 |
Autor |
Wiadomość |
niks1987
Nowy Forumowicz

Auto: 1.8 GDI '99 podłubane :)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-06-2010, 23:44 Cari GDI '99
|
|
|
Witam.
Szczęśliwym posiadaczem Miśka z przebiegiem ok. 196000 km stałem się prawie rok temu. Auto do Polski przyjechało z Holandii w 2005 roku. Dotąd "jeździł" nim znajomy mechanik, ale przyszedł czas na życiowe zmiany i Carisma stała się chyba trochę za bardzo młodzieżowa
Stan samochodu był bardzo dobry, szczególnie biorąc pod uwagę styl jazdy poprzedniego właściciela - nigdy jej specjalnie nie oszczędzał, nigdy też na niej nie oszczędzał. Wszystko robione na czas, wymiana oleju co 10 kkm, itp. itd. Nie specjalnie podobały mi się spojlery, ale można do tego przywyknąć.
W lipcu 2009 roku przyszedł czas na zmiany i tak oto auto trafiło w moje ręce. Prezentując zupełnie odmienny styl jazdy udało mi się poskromić apetyt samochodu do ok. 8 l w mieście i 6 l na trasie - całkiem nieźle, zwłaszcza, że samochód jest troszeczkę podłubany (podobno ok. 140 KM, nie sprawdzałem na hamowni).
Jak dotąd musiałem zmienić tylko skrzynię biegów (stukała już w momencie kupna) od razu ze sprzęgłem, olej, po zimie eksmitowałem stary przegub i końcówkę drążka kierowniczego - to w sumie nie tak dużo.
Jak dotąd jestem bardzo zadowolony, oczywiście staram się modyfikować samochód tak, aby nie zwieśniaczyć, a ucieszyć oko swoje i pasażerów.
Tak Carisma wyglądała w dniu kupna:

Zima 2010:
Tak weszła w sezon 2010:
-felgi RH Technic 17" z oponami 205/40R17
-urwana dokładka pod zderzakiem
-nakładki na pedały Sparco
-miś Zbyszek na lusterku (prawie go przejechałem)
Obecnie (209000 km) dorwałem nową dokładkę pod zderzak (wystarczy tylko zamontować, ale nie ma kiedy ), zainstalowałem obszytą skórą kierownicę (kupiona na Alledrogo, zobaczymy jak długo zachowa swoją świeżość), akcesoryjną gałkę zmiany biegów i długo poszukiwane światła z czarnym kloszem w rozsądnej cenie. Ze względu na chwilowy brak czasu nie mam kiedy porobić fotek, ale postaram się jeszcze pochwalić ostatnimi modyfikacjami
18.06.2010
Znalazłem chwilę na porobienie zdjęć W międzyczasie udało się dorwać ładną szarą ramkę pulpitu z kratką nawiewu z siwą regulacją (jeżeli ktoś miałby do kompletu ramki boczne w rozsądnych pieniądzach - będę wdzięczny).
   |
Ostatnio zmieniony przez mkm 18-06-2010, 21:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Lechfan
Mitsumaniak P a w e ł

Auto: Galant E33A 90' & EA5A 98'
Kraj/Country: Polska
|
|