|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2.5 V6 97r. LPG sedan Warszawa - Proszę o |
Autor |
Wiadomość |
Pietrzu1987
Nowy Forumowicz
Auto: Daewoo Matiz
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-05-2010, 00:06 [EAx 97-04] Galant 2.5 V6 97r. LPG sedan Warszawa - Proszę o
|
|
|
Witam, jestem tu nowy, ale od zawsze marzył mi się galant. Upatrzyłem sobie jednego, ale nie wiem czy go warto kupić. Proszę o opinie.
http://allegro.pl/show_item.php?item=1041054640
Z tego co mi wiadomo to gaz został założony jakoś w kwietniu, a sprowadzony był w styczniu, oczywiście 2010r.
Z góry dzięki za opinie.
Kod: | Rok produkcji: 1997
Przebieg (km): 190000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Moc silnika (KM): 170
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Czerwony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Hak, Immobilizer, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
Auto świeżo sprowadzone. Zamontowałem instalacje LPG sekwencyjny wtrysk gazu z butlą w koło 40 litrów (wchodzi 36litrów). Autko wyposażone jest w rewelacyjne zawieszenie zamontowane w Niemczech firmy GTS ze sprężynami EIBACH obecnie na felgach aluminiowych RIAL 17" z oponami DUNLOP SP 9000 215/40-17 a na zimę dokładam felgi stalowe 15" z prawie nowymi oponami FULDA MONTERO 2 185/60-15 jako zapas dokupiłem dojazdówkę aby zapas nie zajmował dużo miejsca w bagażniku. Silnik i skrzynia w rewelacyjnym stanie przy 180000 był wymieniony rozrząd (jeszcze w Niemczech) oraz tarcze hamulcowe z przodu i klocki. Przy 190000 wymieniłem olej i filtr silnika, filtr powietrza, filtr przeciwpyłkowy, wahacz przedni lewy prosty. Sprawdzone zostało całe zawieszenie i nigdzie nie ma żadnych luzów. Klimatyzacja po serwisie (wymieniony olej i gaz). Karoseria bez ognisk korozji. Kupiłem tego GALANTA od znajomego Niemca i wiem że bardzo dbał o auto i pochodzi z pewnych rąk. Nie jestem handlarzem i kupiłem go dla siebie na kilka lat eksploatacji. W czerwcu urodzi mi się dziecko i potrzebny mi KOMBI. |
|
Ostatnio zmieniony przez Pietrzu1987 18-05-2010, 00:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-05-2010, 00:45
|
|
|
Zderzak przedni od werji Sport Edition, antenka z tyłu nie oryginalna, skorzana kierownica, skorzany lewarek zmiany biegow, to i powinna byc jeszcze skorzana dzwignia recznego, pod maska chyba zmieniona czesc srub od reflektorow i od blotnika, jezeli auto jest w naprawde dobrej kondycji, to cena nie jest zla, tymbardziej ze jest juz zarejestrowane i ma sekwencyjna instalacje gazowa, daleko nie masz wiec moze warto z kims pojechac i obejrzec autko. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Pietrzu1987
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-05-2010, 00:57
|
|
|
WIELKA PROŚBA
Czy jest na forum ktoś z Warszawy (okolic), kto się lepiej ode mnie zna na Galantach i mógłby ze mną obejrzeć auto???
Miał malowany lewy błotnik, ponoć "przycierka". |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-05-2010, 01:47
|
|
|
tomek84 napisał/a: | 2. zdjęcie komory silnika robione chyba w trakcie montażu instalacji gazowej, brak elementów instalacji pod maską, widze jedynie wtryski, ale do niczego nie podpięte, nie ?? | powieksz zdjecie i przypatrz sie uwaznie.
Jezeli gosc sie bedzie motal i nie bedzie chcial jechac na stacje aby sprawdzic to mozna odpuscic. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Pietrzu1987
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-05-2010, 08:18
|
|
|
Właśnie też mnie zastanowiło to, że gość sprowadził go w styczniu, a w czerwcu dziecko mu się urodzi, troche dziwne wytłumaczenie, no ale... Z tego co mówił to ponoć już wcześniej się umawiał z poprzednim właścicielem, że ma go zamiar kupić...
Na stacje podjadę na pewno, choćby ze względu na to w jakim stanie jest auto, za takie pieniądze wygląda naprawdę ładnie - co jest trochę podejrzane. Poza tym samochód ma swoje lata i trochę przejechał, dlatego też warto go sprawdzić, nigdy nie wiadomo kto i jak nim jeździł. I do tego ma gaz, na którym zabardzo się nie znam... Nie miałem nigdy samochodu z gazem. |
|
|
|
 |
sebo199
Mitsumaniak
Auto: BMW 525 td
Pomógł: 19 razy Dołączył: 17 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: Kolonia Myśliborzyce
|
Wysłany: 18-05-2010, 09:18
|
|
|
Dziwnie zdeformowana zaślepka poduszki pasażera na górnej krawędzi. Odcinek za lewym kielichem w stronę przegrody przy błotniku wygląda jak lekko pognieciony. |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14371 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 18-05-2010, 11:13
|
|
|
Pietrzu1987, w jakiej dzielnicy stoi ten galant? |
|
|
|
 |
Pietrzu1987
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-05-2010, 14:59
|
|
|
Ursus. Jak jest ktoś chętny na oględziny ze mną to mogę sie po kolegów fachowców pofatygować. Tylko czy ktoś ma chęć? |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 18-05-2010, 15:09
|
|
|
Jutro mógłbym koło 17 podjechać z Tobą. Dziś nie dam rady. |
|
|
|
 |
Pietrzu1987
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-05-2010, 15:37
|
|
|
Wielkie dzięki Owczar.
Dam znać wieczorem co i jak, bo koleś ma dzisiaj ponoć jakiegoś chętnego na auto ok. 16. Zobaczymy czy nie zostanie sprzedany... |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 18-05-2010, 16:49
|
|
|
Ok, jak coś pisz na PW to podam Ci swoj nr telefonu. |
|
|
|
 |
Pietrzu1987
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-05-2010, 17:07
|
|
|
Nowe wieści są takie, że kupiec był, ale pojechał oglądać jeszcze jakiegoś Passata na Sadybie... Nie wiem czy to dobrze czy źle... Może się nie spodobał... No nie ważne, poczekamy zobaczymy.
Trzymajcie kciuki. Hehe.
Edit.
Minęła godzina 22, koleś nie zadzwonił, a to znaczy, że galant nadal jest na sprzedaż, jutro się okaże co to za cudo...
Tak w ogóle, czy przebieg rzędu 190tys km to dużo jak na galanta??? Ile można nimi jeździć? |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 19-05-2010, 19:23
|
|
|
Obejrzeliśmy galanta. Spostrzeżenia:
-opony to szroty
- felgi krzywe, do regeneracji lub do wymiany. Nie wiem jakiej są szerokości, ale 215/40 wygląda jak trapez
- z przodu po dzwonie
- najprawdopodobniej cały malowany
- tarcze krzywe
- wymieniona zaślepka poduszki pasażera, właściciel twierdzi że ktoś mu rozdarł starą w DE
- brak książki serwisowej
Według mnie przebieg większy. Myślę że tyle wystarczy, jeśli ktoś chce coś jeszcze wiedzieć to proszę pytać. |
|
|
|
 |
|
|