|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Czujnik tempeartury oleju (?) |
Autor |
Wiadomość |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 02-06-2010, 20:31 [Cari 1.8 GDI] Czujnik tempeartury oleju (?)
|
|
|
Witam!
Czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć czy w silniku GDI występuje coś takiego? Wiem, że są dwa czujniki temperatury płynu chłodzącego, ale czujnik temperatury oleju?
Skąd pytanie? Byłem dziś w ASO diagnozować problem z dziwnym rozruchem i gaśnięciem silnika. Po podłączeniu MUTa wyszło, że wyżej wymieniony czujnik pokazywał temperaturę ujemną (-65C). To faktycznie mogło by być wyjaśnienie takich anomalii, ale nie wiem czy pani z recepcji serwisu dobrze to określiła. Kierownik był zajęty więc nie mogłem dopytać. Czy nie chodzi po prostu o czujnik temp. płynu chłodzącego? Tylko, że ten był właśnie wymieniony jako jeden z podejrzanych i nic to nie zmieniło... |
|
 |
Hagi
Forumowicz
Auto: carisma gdi 99 po lifcie
|
Wysłany: 03-06-2010, 22:31
|
|
|
Czujnik temp oleju jest w gdi.Nie wiem gdzie dokładnie się znajduje ale wg rysunku w serwis manualu trzeba szukac pod autem w dolnej częsci komory silnika. |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 03-06-2010, 22:36
|
|
|
Hagi napisał/a: | Czujnik temp oleju jest w gdi.Nie wiem gdzie dokładnie się znajduje ale wg rysunku w serwis manualu trzeba szukac pod autem w dolnej częsci komory silnika. |
Kurcze, szukałem w CAPSie i nic takiego nie wykazuje. Są czujniki płynu chłodniczego, czujnik temp. oleju w automatycznej skrzyni biegów, czujnik ciśnienia oleju, ale czujnika temperatury nie ma.
A możesz podać rozdział manualu, na którym jest zaznaczony?
Edit: Nadal nie wiem czy taki cujnik w GDI istnieje, ale w moim przypadku pani z serwisu się jednak pomyliła - chodziło o czujnik temp. oleju w automatycznej skrzyni biegów. |
|
 |
|
|