[II 2.0 DID] Funkcja centralnego zamka |
Autor |
Wiadomość |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-06-2010, 07:45 [II 2.0 DID] Funkcja centralnego zamka
|
|
|
Tez tak macie, ze zamkniecie drzwi kluczykiem w zamku nie powoduje uruchomienia centralnego zamka i mozna zamknac badz otworzyc tylko te jedne drzwi?
Dziwna sprawa, bo we wszystkich moich doswiadczeniach z poprzednimi autami centralny odpalalo sie i z pilota (przycisku w kluczyku) jak i poprzez wlasnie przekrecenie klucza w |
_________________ Pozdrawiam
dab
 |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 01-06-2010, 16:07
|
|
|
dab napisał/a: | Tez tak macie, ze zamkniecie drzwi kluczykiem w zamku nie powoduje uruchomienia centralnego zamka i mozna zamknac badz otworzyc tylko te jedne drzwi? | też tak mam i też miałem zupełnie inne doświadczenia w poprzednich samochodach począwszy od pierwszego Punto AD 1994, który miał CZ i na każdym kolejnym kończąc. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 01-06-2010, 16:38
|
|
|
w samochodzie mojej małżonki po przekręceniu kluczyka wszystkie drzwi się zamykają lub otwierają (vw polo). |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Auto: OII Instyle'09 Navi
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 01-06-2010, 19:16
|
|
|
dab napisał/a: | Tez tak macie, ze zamkniecie drzwi kluczykiem w zamku nie powoduje uruchomienia centralnego zamka |
A Ty w drzwiach masz dziurkę na ten kluczyk?Bo ja nimam.... |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 01-06-2010, 19:25
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | dab napisał/a: | Tez tak macie, ze zamkniecie drzwi kluczykiem w zamku nie powoduje uruchomienia centralnego zamka |
Pewnie że masz, nawet jeśli masz instajla. Ale tylko od strony kierowcy.... |
Dominik |
|
|
|
 |
zalesik
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
|
Wysłany: 01-06-2010, 22:03
|
|
|
Spróbujcie tej kombinacji:
Step 1: Press and hold Lock #1 button.
Step 2: While holding down the Lock #1 button, wait four seconds and then Press and hold Unlock #2 button (do not allow more than ten seconds to pass).
Step 3: Keep holding down both buttons and then release Lock #1 button first.
Step 4: Release Unlock #2 button second.
z amerykańca, ale może pomoże |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
dab
Mitsumaniak

Auto: OUTLANDER 2.0 D-ID
Pomógł: 2 razy Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 917 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-06-2010, 22:20
|
|
|
Tylko ze to jest kombinacja czysto "softowa" - bez fizycznego udzialu kluczyka w zamku jak rozumie? A mi chodzilo o mozliwosc zamkniecia/otworzenia wszystkich drzwi naraz poprzez przekrecenie klucza w zamku drzwi kierowcy.
Chyba ze cie zle zrozumialem? |
dab
 |
|
|
|
 |
zalesik
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
|
Wysłany: 01-06-2010, 23:56
|
|
|
dab napisał/a: | Tylko ze to jest kombinacja czysto "softowa" - bez fizycznego udzialu kluczyka w zamku jak rozumie? A mi chodzilo o mozliwosc zamkniecia/otworzenia wszystkich drzwi naraz poprzez przekrecenie klucza w zamku drzwi kierowcy.
Chyba ze cie zle zrozumialem? |
Jednak pomyłka z mojej strony. Zamieszczona przeze mnie instrukcja dotyczy FASTKEY. Sorki |
_________________ pozdrawiam |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 02-06-2010, 00:09
|
|
|
Ostatni raz miałem przyjemność wkładania kluczyka do zamka w drzwiach w Punto 1 a to było w latach 90’. Generalnie jak sama nazwa mówi „centralny zamek” a służyć do tego by za jednym zamachem otworzyć wszystkie drzwi. Więc należy zadać sobie pytanie czy takie działanie można nazwać centralnym zamkiem . Jeżeli chodzi o sterowanie z pilota zamkami, to wspólnik pokazywał mi, że w jego Vectrze działało to tak, że jednokrotne naciśniecie odblokowywało tylko drzwi kierowcy a kolejne dopiero resztę i bagażnik. |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
Pomógł: 4 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 751 Skąd: Zachodnia Ukraina (Szczecin)
|
Wysłany: 02-06-2010, 09:02
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | karol_alasz napisał/a: | dab napisał/a: | Tez tak macie, ze zamkniecie drzwi kluczykiem w zamku nie powoduje uruchomienia centralnego zamka |
Pewnie że masz, nawet jeśli masz instajla. Ale tylko od strony kierowcy.... |
Heh,rzeczywiście... Po prostu nigdy nie uzywałem
Ale sprawdziłem i rzecz jasna obywatel prawdę rzecze-nie można zamknąć z kluczyka wszystkich drzwi-ale oto co można:przy wychodzeniu z auta włączyć blokadę wszystkich drzwi tym przyciskiem obok sterowania szybami i potem juz tylko zamknąć z kluczyka drzwi kierowcy |
|
|
|
 |
ZbigniewD
Forumowicz

Auto: XC90,X5 i Outek
Kraj/Country: Austria
|
Wysłany: 02-06-2010, 10:10
|
|
|
heheheheh japoński syfilis |
|
|
|
 |
michu300
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 334 Skąd: okolice 3city
|
Wysłany: 02-06-2010, 10:50
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: | heheheheh japoński syfilis |
A w tych innych "lepszych" samochodach używa się kluczyka? |
|
|
|
 |
karol_alasz
Mitsumaniak 01425/KMM
|
Wysłany: 02-06-2010, 12:13
|
|
|
ZbigniewD napisał/a: | heheheheh japoński syfilis |
Ja to żałuje jednego,że w tym,cytuję:"japońskim syfilisie",koniec cytatu, jest "superniemieckamyśltechniczna"-wolałbym japończyka bez zbędnych zachodnich naleciałości...Chociaż niemcy i japonia swojego czasu należły do tego samego paktu...
Wracając do tematu i zacytowanej wypowiedzi to: o co Ci człowieku chodzi?Córka się pewnie wcale nie skarżyła-założę sie ,że tak jak w moim przypadku pomijała obecność tej rzeczonej dziurki do kluczyka w drzwiach... Ręce opadają.... |
|
|
|
 |
michu300
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0DiD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Maj 2010 Posty: 334 Skąd: okolice 3city
|
Wysłany: 02-06-2010, 12:22
|
|
|
karol_alasz napisał/a: | ZbigniewD napisał/a: | heheheheh japoński syfilis |
Ja to żałuje jednego,że w tym,cytuję:"japońskim syfilisie",koniec cytatu, jest "superniemieckamyśltechniczna"-wolałbym japończyka bez zbędnych zachodnich naleciałości...Chociaż niemcy i japonia swojego czasu należły do tego samego paktu...
Wracając do tematu i zacytowanej wypowiedzi to: o co Ci człowieku chodzi?Córka się pewnie wcale nie skarżyła-założę sie ,że tak jak w moim przypadku pomijała obecność tej rzeczonej dziurki do kluczyka w drzwiach... Ręce opadają.... |
Chciałbym dodać, że w moim przypadku występuje również brak kluczyka... (jest awaryjnie wyciągany z pilota). |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 02-06-2010, 12:35
|
|
|
Cytat: | Chciałbym dodać, że w moim przypadku występuje również brak kluczyka... (jest awaryjnie wyciągany z pilota). |
Ano każdy Instajl tak ma.... |
Dominik |
|
|
|
 |
|