|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wgniecenie |
Autor |
Wiadomość |
olsztyniak
Forumowicz
Auto: Lancer 1.8
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-04-2010, 20:55 Wgniecenie
|
|
|
Witam, mam taki problem - na drzwiach od strony kierowcy znajduje się małe wgniecenie, byłem u lakiernika i powiedział, że na takie małe szkoda brać z AC bo pójdą zniżki(wyklepanie,lakierowanie itp), ale przyznał, że troche razi(samochód ma 2 miechy:( ) oraz dodał, że niestety w olsztynie nie ma tak jak w kilku miastach w PL, że biorą wgniecenia jakoś podciśnieniem(nie jestem pewien,że to chodziło o podciśnienie, dlatego jeśli się myle, to proszę wybaczcie i poprawcie), nie wiem czy z powodów technicznych, czy takich fachowców brak. Mi jednak się obiło o uszy, że w OLku lub okolicach ktoś tak robi, czy to prawda? Jeśli ktoś ma jakieś namiary to poproszę. Rozumiem, że wtedy nie trzeba lakierować?(bo to było podane przez tego pana jako autut tej metody, a drugie czas - chwila i zrobione) |
|
|
|
 |
Havoc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-04-2010, 14:08
|
|
|
Na Youtubie są filmy jak takie coś naprawić domowym sposobem. Suszarka i sprężone powietrze (takei do kompa). Nagrzewamy element, psikamy sprężonym (w środku jest gaz trzymający bardzo niską temp.) i w efekcie chemiczno/fizycznych hokus pokus blacha się spręża/rozpręża...zresztą- jest równo Trzeba tylko by poszperać głębiej za tą metodą bo opowiadam bajkę, nie robiłem tak i nie widziałem na własne oczy. Choć znajomy blacharz lakiernik mówi że to działa. |
_________________ Obecnie: Carisma 1.6 '03
Odprawione ze służby: Galant EA2W 97' wściekły bordowy
Skasowana: Honda Concerto D16Z2 1.6 16V 93'
Był: Colt CA0 1.6 16V '92 x2
Był: Lancer 1.5 12V 4G15 C62A '90
 |
|
|
|
 |
irekmiecz
Mitsumaniak