Wymiana świec |
Autor |
Wiadomość |
turasss
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.8 GDI, 98r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2010, 10:51 Wymiana świec
|
|
|
wczoraj wymieniałem świece w swojej cari 1.8 GDI Po odkręceniu i wyciągnięciu muckow bylem zdziwiony bo w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego?
I jeszcze jedno pytanie W czasie jazdy przy równych obrotach czasami szarpnie tak jakbym wcisnął pedał hamulca Po wymianie świec to szarpniecie jest dużo słabsze i zadziej występuje. Co to może być?
Z góry dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
PatricoWroc
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Mar 2010 Posty: 366 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 04-06-2010, 11:09
|
|
|
turasss napisał/a: | wczoraj wymieniałem świece w swojej cari 1.8 GDI Po odkręceniu i wyciągnięciu muckow bylem zdziwiony bo w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego? |
A sprawdzałeś stan oleju? Może ubyło. Jeśli tak to zawory albo pierścienie. |
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 04-06-2010, 11:16
|
|
|
turasss napisał/a: | w kanale w którym są świece był olej Było tak w 3 kanałach 4 był suchy Mam pytanie skąd tam się wziął olej i czy jest coś groźnego? |
Uszczelki kanałów świec (takie okrągłe) dostępne zwykle w dobrych zestawach z uszczelką pokrywy zaworów. Raczej nic poważnego, od oleju w kanałach świec może czasami szarpać. |
_________________ Czasami jedynym wyjściem jest wyjście na piwo
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-06-2010, 11:33
|
|
|
idas napisał/a: | Uszczelki kanałów świec (takie okrągłe) dostępne zwykle w dobrych zestawach z uszczelką pokrywy zaworów. Raczej nic poważnego, od oleju w kanałach świec może czasami szarpać. | Obawiam się że to nie przejdzie
W GDI głowica jest 2wu częściowa, sama uszczelka pokrywy nic nie da, trzeba sciagnac pokrywe zaworow, nastepnie gorna czesc glowicy i uszczelnic ja wedle manuala pasta uszczelniajaca
Jezeli sie myle wyprowadzcie mnie z bledu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|