|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Prosba o sprawdzenie galanta w Gdańsku |
Autor |
Wiadomość |
assassin1
Nowy Forumowicz
Auto: mazda 626 GF
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 automat sedan
|
Wysłany: 30-05-2010, 11:52
|
|
|
Będę dzisiaj w Gdańsku to mogę obejrzeć Tobie tego galanta jak chcesz, dodam, że żadnym znawcą nie jestem niestety...
Mogę podjechać, oblukać to autko i ewentualnie napisać spostrzeżenia |
|
|
|
 |
assassin1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-05-2010, 11:57
|
|
|
dzieki-czekam na spostrzeżenia |
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
|
Wysłany: 30-05-2010, 12:01
|
|
|
Na godzinę 16-17 będę u gościa
Wrażenie telefoniczne, chwilowa cisza po powiedzeniu, że dzwonię z klubu hehe |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
|
Wysłany: 30-05-2010, 13:00
|
|
|
Lipa, przyjrzyj się kielichom, szczególnie lewemu. |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
assassin1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-05-2010, 17:01
|
|
|
Lipa napisał/a: | Wrażenie telefoniczne, chwilowa cisza po powiedzeniu, że dzwonię z klubu hehe |
hehehhe...takiego tel to chyba jeszcze nie miał...hehhehe.....mam nadzieje że bedzie ok bo pojezdziłbym juz V6 |
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
|
Wysłany: 30-05-2010, 22:46
|
|
|
A więc tak, zacznę od tego, że żadnym znawcą nie jestem, więc są to moje czysto organoleptyczne spostrzeżenia, więc w razie czego, by nie było pretensji
Umówiłem się na oględziny, podjechałem, autko stoi po chmurką, pod blokiem. Pierwsze wrażenie ok, nie jest źle(nie widziałem jakiejś różnicy kolorów w poszczególnych elementach, no może zderzaki lekki odcień mają), galancik lekko zakurzony, widać, że nie picowany do sprzedaży. Oględziny wraz z jazdą próbną trwały około 2 godzin Dzwonię po właściciela, przychodzi po 5 minutach.
Na wstępie pytam się o przeszłość Galanta- wszystko tak jak w opisie, właściciel chce sprzedać autko ponieważ dostaje służbowe, którym będzie mógł jeździć "prywatnie", gdyby nie to, to autka by nie sprzedawał.
Na początek zdobiłem zdjęcie numeru VIN(wszystkie zdjęcia zamieszczam za zgodą właściciela Galanta)
Potem obiecane kielichy
prawy
lewy
Potem póki Galant był zimny sprawdziłem stan oleju, stan prawie MAX(właściciel pokazał mi faktury za naprawy i wymiany w ASO mitsubishi w Elblągu), w skrzyni automatycznej została przeprowadzona wymiana dynamiczna(też miał fakturę, ale ja już nie sprawdzałem, bo koleżanka co ze mną przyjechałą już szału dostawałą ) Po skończonej jeździe sprawdziłem olej w skrzyni stan ok.Silnik suchy, nie zauważyłem żadnych wyciekó
Zrobiłem również zdjęcia oznaczeń bocznych szyb, niestety są mało widoczne więc ich nie wklejam, jedynie przedniej, która byłą wymieniana również w Aso
Stan tapicerki z tyłu określam na bardzo dobry(niestety nie mam zdjęć), z przodu fotele trochę zniszczone, wg mnie trzeba by coś z nimi zrobić, jeśli ktoś chce auto dla siebie. Kierownica delikatnie wytarta(tragedii nie ma)Dywaniki chyba oryginalne pod kolor tapicerki, materiałowe
fotel kierowcy
fotel pasażera(jeszcze do uratowania wg mnie)
Właściciel zapytany o zmianę lamp na poliftowe stwierdził, że miał stłuczkę, kobieta wjechała mu w prawy tył i miał do wymiany zderzak, lampę oraz prawy błotnik, w Aso zaproponowali mu zmianę na lampki poliftowe. Z rdzą w nadkolach również miał do czynienia, i wszystko zostało zrobione, jednak już znowu powoli zaczyna rdza się pojawiać
Odciągnąłem uszczelkę z tylnych drzwi, po lewej stronie wszystko ok
Natomiast prawa strona coś było robione, właściciel twierdzi, że to przy okazji naprawy tamtej szkody
Podczas oględzin zauważyłem również wg mnie jakąś naprawę przednich prawych drzwi
oraz na tylnych prawych drzwiach(przy listwie) dało się zauważyć lekki bąbel, nacisnąłem to palcem, nic się nie stało
Wkleję jeszcze zdjęcie tyłu autka
Po tych oględzinach nastąpiła jazda testowa, klimatyzacja szyberdach tempomat, elektryka fotela kierowcy sprawna(pasażera nie sprawdzałem, zapomniałem ( ) wszystko sprawne, silnik pracuje równo, cichutko. Skrzynia pracuje wg mnie idealnie(nawet lepiej niż moja , a sądziłem, że moja idealnie chodzi), kick down się włącza bez problemu, auto dobrze się zbiera, zawieszenie nie wybite, nie słyszałem żadnych niepokojących odgłosów, przy max skrętach przeguby nie strzelają
Właściciel przyjaźnie nastawiony, zgadza się na koszt kupującego na wizytę w dowolnej stacji, zrobił na mnie dobre wrażenie, zaprosiłem go również na forum, poinformowałem, że jego autko będzie opisane na forum- nie sprzeciwiał się
Moim skromnym zdaniem, jeśli wszystko było by ok, to autko warte tej kasy, jechało się dobrze, wiadomo sprawdzić zawsze trzeba czy wszystko ok.
P.S. Dodam, że można wkleić mój post do drugiego linku by inni ocenili te kielichy itp. Zaznaczam, jeszcze raz, że wszystkie spostrzeżenia są moimi prywatnymi, nie mam żadnych układów ze sprzedającym itp.
Pozdrawiam, Paweł |
|
|
|
 |
assassin1
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 31-05-2010, 09:16
|
|
|
Dzięki za wyczerpujący i profesjonalnie zrobiony reportaż
Teraz musze to wszystko przemyśleć,może pojawią się jakieś pomocne komentarze do tego tematu.
Punkciki juz do Ciebie lecą i wiadomość na PW
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|