|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Automat - czujnik temperatury oleju |
Autor |
Wiadomość |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 04-06-2010, 11:14 [Cari 1.8 GDI] Automat - czujnik temperatury oleju
|
|
|
To znowu ja.
Okazało się, że ten czujnik, który pokazuje teraz ujemną temperaturę to nie czujnik temperatury oleju w silniku tylko w skrzyni biegów. Moje pytanie - za co on odpowiada, po co jest? Mam problemy z gaśnięciem zimnego silnika po wrzuceniu biegu, ale ASO twierdzi, że ten czujnik na to nie ma wpływu. |
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 04-06-2010, 11:58
|
|
|
nie powinien mieć wpływu ale kto wie jak ecu interpretuje (normalna praca skrzyni jest na ciepłym)
dla świętego spokoju wymień ten czujnik |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 04-06-2010, 12:03
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | nie powinien mieć wpływu ale kto wie jak ecu interpretuje (normalna praca skrzyni jest na ciepłym)
dla świętego spokoju wymień ten czujnik |
Tak zrobię i mam nadzieję, że to on będzie tu głównym winowajcą.
Zwłaszcza, że na ciepłym silniku wszystko jest OK i gdy były mrozy i silnik zimny też było OK, a teraz wszystkie pozostałe czujniki wskazują temperaturę dodatnią, a ten wyskakuje z minusową to faktycznie ECU może głupieć. |
|
 |
|
|