POMOCY stacja medialna Rofaudio&ROCKFORD |
Autor |
Wiadomość |
Cacek22
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1,8 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-12-2010, 13:27 POMOCY stacja medialna Rofaudio&ROCKFORD
|
|
|
Witam
Czekam na dostawe stacji medialnej do Lancera firmy Rofaudio model ROF-1703N.Wyglada to tak:
rof
I na start pojawił sie problem.!!!!
Mam standardowe radio natomiast Rof jest przystosowany do sys.ROCKFORD.
Wiem że po zamontowaniu nie będe mógł regulowac głośności ( będzie niezmiennie na poziomie 15). CO MAM ZROBIC ABY RADIO DZIAŁAŁO POPRAWNIE.?
Czy można zastąpić wzmacniacz rocforda innym wzmacniaczem i jak go podłączyć?
Ewentualnie jakie elementy sys.Rockford trzeba dokupić aby Rof działał jak należy ?
Prosze o pomoc |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1929 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 19-12-2010, 15:22
|
|
|
Cześć,
a sprawdzałeś, czy nie wystarczy wpisać odpowiedniego kodu, aby radio działało bez Rockforda?
Zobacz w wątku dla Outlandera, tam jest to wytłumaczone.
Outlander ROF
A tak na marginesie to watro kontynuować istniejący wątek o stacji dla Lancera.
Lancer |
|
|
|
 |
Cacek22
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Sportback 1,8 2008
|
Wysłany: 19-12-2010, 15:35
|
|
|
Niestety, bylem pewny że da się wpisać kod a tu skucha nie ma takiej opcji.
Co prwada nie mam jeszcze radia ale wiem to na 99% |
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2010 Posty: 299 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 22-12-2010, 18:19
|
|
|
Czegos tu nie rozumiem, wyjscia zarowno w typowym radyjku jak i RF sa TAKIE SAME!
Roznica pojawia sie pozniej kiedy sygnal idzie w typowym na glosniki a RF na wzmacniacz.
Fachowcem tutaj nie jestem ale wydaje mi sie ze wszystko bedzie dzialac ok i Twoja panika jest przedwczesna, oczywiscie jezeli bedziesz mial w radyjku takie same wyjscia jak w org. |
|
|
|
 |
shalafi
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Invite
|
Wysłany: 23-12-2010, 09:38
|
|
|
no i właśnie w tym, że w RF idzie na wzmacniacz (który pewnie odpowiada za regulacje głośności) leży problem...
tak jak pisałem Cackowi w mailu.. jeśli zamówiłeś tą samą wersję z Rofaudio co ja i nie masz rockforda to Ci nie będzie działać sterowanie głośnością dopóki nie wgrasz nowego softu..
no chyba, że przyślą już z podmienionym softem.. |
_________________ Sprzedaje swoją poprzednią nawigacje do Lancera, info w dziale SPRZEDAM: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=82091 |
|
|
|
 |
jac
Mitsumaniak
Auto: Lancer 1.8 & Triumph Ameri
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Kwi 2010 Posty: 299 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 23-12-2010, 21:08
|
|
|
wzmacniacz odpowiada w RF za suba, jezeli byloby tak jak mowisz to u mnie system by nie dzialal, gdyz ja podmienilem standardowe radyjko na RF.........
nie chce mi sie teraz dlubac po manualach ale wg mnie system RF zestawiony jest tak ze z radia przewody ida bezposrednio na wszystkie glosniki a jedynie na suba ida poprzez wzmacniacz. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 23-12-2010, 23:11
|
|
|
jac napisał/a: | wzmacniacz odpowiada w RF za suba, jezeli byloby tak jak mowisz to u mnie system by nie dzialal, gdyz ja podmienilem standardowe radyjko na RF.........
nie chce mi sie teraz dlubac po manualach ale wg mnie system RF zestawiony jest tak ze z radia przewody ida bezposrednio na wszystkie glosniki a jedynie na suba ida poprzez wzmacniacz. |
Chyba jednak nie skoro wzmak jest 5-kanałowy. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 28-12-2010, 22:54
|
|
|
Na tyle ile ja się znam na CA (a nie znam się prawie wcale) to wyjścia na wzmacniacze w radiach są regulowane. Wzmacniacz po prostu wzmacnia i nie ma regulacji głośności. Ewentualnie może mieć kabel do wzbudzenia (jak włączymy radio żeby wzmacniacz się też włączył). Wzmacniacz CA to nie żadne nie wiadomo co tylko proste urządzenie. Z jednej strony wchodzi sygnał a z drugiej wychodzi wzmocniony na głośniki. |
|
|
|
 |
|