|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szcęki hamulcowe |
Autor |
Wiadomość |
glx [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2007, 18:42 szcęki hamulcowe
|
|
|
mam pytanie ,mam zamiar wymienic szczeki hamulcowe.Jak kupilem miśka to sprzedający dał mi nowe szczęki i powiedział że nie mial czasu ih wymienic .Jak sie za to wziolem to okazalo sie ze te nowe nie maja zamontowanych uchwytów do hamulca ręcznego.czy można ze starych zdjac te uchwyty i przelozyc czy poprostu szczęki te nie sa do tego auta |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 28-11-2007, 19:03
|
|
|
Przeważnie szczęki do większości aut są ,,gołe,, i trzeba przekładać wszystkie elementy ze starych szczęk. |

|
|
|
|
 |
glx [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2007, 17:25
|
|
|
próbowałem je wybic ale nie chciało zejść ,a bałem sie uderzyć silniej .A czy ktos może zmieniał i przekładal ze starych cięgło od hamulca ręcznego bo wygląda na sprasowene nitem i nie można go wybić |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 03-12-2007, 17:35
|
|
|
glx, też kupiłem szczęki bez regulacji ręcznego ale nie wymieniałem ich bo po ściągnięciu bębna okazało się że kawałek rdzy z niego wpadł między bęben a szczękę i słychać było jakby już się okładziny skończyły ale jeszcze nie. Niestety nie wyjmując szczenek nie widać jak to u mnie jest czy nit czy po prostu jakiś seger. |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
glx [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2007, 19:55
|
|
|
Ja swoje szczęki wymieniłem ,jest tam pierścien cos w rodzaju segera ,który musisz zdjąc a następnie wybić bolec ze starej szczęki i przelożyc ciegno od hamulca. |
|
|
|
 |
goblin_85
Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 TD, Hatchback
|
|
|
|