|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
mocne kopcenie |
Autor |
Wiadomość |
buncza
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 DiD; 2001; 102KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-08-2010, 15:45 mocne kopcenie
|
|
|
Witam,
Problem jak w temacie.
Ostatnio moja cari zaczęła dosyć mocno kopcić. Z wydechu wydostaje się siwy i gęsty dym, a po odkręceniu korka wlewu oleju sytuacja jest identyczna. Dodatkowo bardzo dużo ubywa oleju (na jakieś 500 km muszę dolać 1L).
Wcześniej czegoś takiego nie zauważyłem.
Co może być powodem takiego dymienia z wydechu oraz intensywny dym z wlewu oleju?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 30-08-2010, 17:05 mocne kopcenie
|
|
|
Mogą być piersicienie (sprawdzić cisinienia wcylindrach),uszczelniacze na zaworach. |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 30-08-2010, 18:46
|
|
|
zainteresuj się turbiną |
|
|
|
 |
buncza
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9 DiD; 2001; 102KM
|
Wysłany: 30-08-2010, 20:02
|
|
|
z tego co zauważyłem to cieknie spod turbiny...
[ Dodano: 09-09-2010, 22:54 ]
no i po turbinie, dzisiaj jak jechałem autostradą, to zaczęły dochodzić mnie dziwne dźwięki (metaliczny, jakby dwa kawałki metalu ocierały się o siebie). Kiedy zatrzymałem się na parkingu od turbiny leciał dym i oczywiście zapaliła się kontrolka silnika. jakoś dojechałem do domu ale cały czas słychać było ten sam dźwięk a obroty jak dojechałem były maksymalnie na poziomie 2 tys i zero jakiegokolwiek przyśpieszenia. Co prawda teraz już tak nie dymi jak wcześniej (nawet po odkręceniu korka wlewu oleju jest spokój) ale te dźwięki mnie nie pokojom.
Duża jest szansa, że to tylko turbina i po wymianie będzie już spokój? |
|
|
|
 |
|
|